Bettine Vriesekoop tafeltennister, journalist, auteur
Bettine Vriesekoop tafeltennister, journalist, auteur Foto: Friso Keuris

TAFELTENNIS VOOR 50-PLUSSERS BIJ TAVERBO

Bettine Vriesekoop geeft lezing en clinic in Boxtel

Voormalig Europees kampioen Bettine Vriesekoop is woensdag 3 oktober te gast bij de Boxtelse tafeltennisvereniging Taverbo-Sabo. Zij verzorgt in de ochtend een lezing over het belang van bewegen voor 50-plussers, maar ook over haar verblijf in China en haar sportcarrière.

Na afloop gaat Vriesekoop met de bezoekers de sportzaal aan de Voetboog in om met bal en batje aan de slag te gaan. Mensen die al eerder hebben getafeltennist, kunnen op dit moment de draad weer oppakken en genieten van de sport en het sociale karakter. Ook mensen die nooit eerder de sport beoefenden, kunnen komen proeven of het spel iets voor hen is en of de vereniging bij hen past.

Vriesekoop (1961) speelde van 1972 tot 2002 op het hoogste niveau tafeltennis. Naast veertien nationale titels wist zij in 1982 én 1992 EK-goud in de wacht te slepen. Tegenwoordig schrijft ze boeken en artikelen voor tijdschriften, daarnaast verzorgt ze lezingen en seminars over China.

RAZEND ENTHOUSIAST

Woordvoerster Annelieke de Rooij van Taverbo-Sabo meldt dat Vriesekoop nooit eerder in Boxtel was. ,,We hebben diverse oudere leden en die zijn razend enthousiast over de komst van de tafeltennisvedette."

Deelname aan het programma inclusief drie maanden lidmaatschap is gratis voor mensen van vijftig jaar en ouder. De zaal aan de Voetboog 18 in sportpark Den Wielakker is vanaf 09.00 uur geopend voor een kopje koffie of thee. Het programma duurt van 10.00 tot circa 12.00 uur. De organisatie vraagt aan deelnemers om zaalschoenen met witte zolen mee te nemen en zich sportief te kleden. De Boxtelse club zorgt voor de rest.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mail: uschi@taverbo.nl of telefoonnummer 06-37 08 32 39. Mensen die niet willen wachten tot oktober, kunnen eerder contact opnemen.

FOTO ONDER: Voormalig toptafeltennisster Bettine Vriesekoop is begin oktober te gast in Boxtel. Op uitnodiging van Taverbo-Sabo verzorgt zij een lezing en clinic. (Foto: Friso Keuris).