'Zoals het mij toeschijnt' verschijnt in Le Garage

De Boxtelse kunstenaarsvereniging Kunstlicht99 houdt van begin september tot eind oktober de expositie 'Zoals het mij toeschijnt'. In galerie Le Garage aan de Prins Hendrikstraat 43 in Boxtel zijn werken te zien van kunstenaars Mark ten Hacken, Henny Thijssen en Leon van der Zanden.

Ten Hacken laat publiek vaak psychologische ruimtes ervaren in zijn schilderijen. Zoals de ruimtes die mensen elkaar onderling geven, gunnen en zelf innemen. Naast het themawerk exposeert de kunstenaar, in het verlengde van de vorige tentoonstelling 'Kijk... ons landschap', nog enkele aquarellen.

Thijssen laat 'zijn sporen achter in steen', zoals hij dat noemt. ,,Beeldhouwen is voor mij een activiteit waarbij de steen uitdaagt en stimuleert. Het beeld zit immers opgesloten in de steen en het is aan mij om het te voorschijn te halen", schrijft hij daarover.

Beeldend kunstenaar Van der Zanden laat zich inspireren door de ideeën van de filosoof Edmund Husserl, grondlegger van de fenomenologie. Hij verwoordt het als: 'Neem de dingen zoals ze zich voordoen'.

De opening van de tentoonstelling met de werken van deze kunstenaars, is vrijdag 7 september om 20.00 uur. Die wordt verricht door Tossy de Man, in het verleden kunst- en cultuurwethouder van de gemeente Boxtel. Daarna is de expositie iedere vrijdag en zaterdag open tussen 14.00 en 18.00 uur. Tijdens kunst-& cultuurweek QQLQ van zaterdag 15 tot en met zondag 23 september is 'Zoals het mij toeschijnt' ook op werkdagen te bezoeken.

Meer informatie: www.kunstlicht99.nl.


Straatspeeldag

Een luchtkussen, een draaimolen, een frietkar en natuurlijk diverse artiesten. Net als in voorgaande jaren pakt buurtvereniging Oranjestraat zondag 2 september uit tijdens haar jaarlijkse straatspeeldag in de Frederik Jan Ottostraat en een deel van de Keizerstraat in Boxtel. Met dit jaar een nóg feestelijker tintje; de club bestaat namelijk twintig jaar. De activiteit duurt van 13.30 tot 19.30 uur. Iedereen is welkom. De entree voor kinderen bedraagt 2,50 euro. Volwassenen betalen vijf euro.