Veel voetbaltalent bijeen tijdens toernooi RKSV Boxtel

Velden vol kleine Messi's en Ronaldo's

Coen Verbeek

Meer dan driehonderd voetbaltalentjes waren afgelopen zondag welkom op de voetbalvelden rond sportpark Munsel. Het districtskampioenschap van het Voetbal Talenten Toernooi kreeg er zijn beslag. Voetballers in de leeftijd van acht tot en met elf jaar kwamen in actie. De kampioenen nemen later in het seizoen deel aan de Nederlandse titelstrijd. Ook die vindt in juni 2019 plaats bij RKSV Boxtel. Eerder organiseerde 'BOC' in februari volgend jaar het Talentoernooi voor meisjeselftallen.

De zondag werd gekenmerkt door één en al bedrijvigheid op het plaatselijke sportpark. Organisatorisch verliep alles vlekkeloos. Veertig teams in diverse categorieën gingen de strijd aan met elkaar. Vele

Bridgecursus Gemonde

Bridgecursus Gemonde wil een cursus geven voor beginnende spelers. Bij voldoende deelname wordt deze gehouden op dinsdagmiddag. De cursus bestaat uit twee keer twaalf lessen en kost 70 euro per deel, exclusief lesboek. Daarna kunnen deelnemers hun vaardigheden vrijblijvend in de praktijk brengen bij bridgeclub Gemonde, die elke dinsdag in zaal Kloosterzicht speelt. Meer informatie via telefoonnummer 06-30 15 87 83.

arbiters waren in touw op de uitgezette veldjes. De Munselclub bleek een perfecte gastheer. Een ijverige commissie deed alle voorbereidingen. Met succes. De KNVB beloont de organisatie met meerdere toernooien in de loop van het komende voetbalseizoen.

De vereniging was ermee in zijn sas. Voorzitter Ties Pronk is trots op de vrijwilligers, die onder de bezielende leiding van Wout Koppens de klus voor hun rekening namen. De roodwittenclub liet zich van zijn beste kant zien en oogste veel complimenten.

WINNAARS

Ook werd er op het zonovergoten sportpark nog gevoetbald. Bij de jongens onder acht jaar streek Papendrecht met de eer, vóór The Gunners uit Breda en het plaatselijke ODC.

Bij de jongens onder negen werd in drie klassen gevoetbald. Sliedrecht won in de eerste klasse. In de tweede categorie won Oranje-Blauw uit Posterholt. De hoogste eer op het derde niveau was weggelegd voor The Gunners.

De jongens onder tien voetbalden in één poule. Met veel elan en heel goed voetbal won SC 't Zand uit Tilburg. Het Roosendaalse BSC werd tweede.

De jongens onder elf speelden in de afdeling Generaal of Elite. Bij de afdeling Generaal won ODC in een spannende finale van Delta Sport uit Vlaardingen, in categorie twee van die afdeling won Alblasserdam van DIA uit Teteringen. Binnen de afdeling Elite categorie één won Brabantia uit Eindhoven. In categorie twee won Zeelandia uit Middelburg.

FOTO BOVEN: Honderden jonge talenten waren zaterdag te vinden op de velden van RKSV Boxtel in sportpark Munsel. Daar vond het districtskampioenschap van het Voetbal Talenten Toernooi plaats, waarvan de winnaars doorstromen naar de landelijke finale. (Foto: Henri Verwijmeren).

op baan in Postel

De organisatoren van het Liempds golfkampioenschap hebben golfbaan Steenhoven in Postel gekozen voor de 29e editie van het toernooi op vrijdag 7 september.

Deelnemers aan 'De Liempdse' worden om 10.00 uur verwacht in het clubhuis van de golfbaan. Spelers en eventuele partners worden vanaf 20.00 uur verwacht in café Het Wapen van Liempde waar een diner wordt geserveerd en de prijsuitreiking plaatsvindt. Het inschrijfgeld voor de golfwedstrijd bedraagt 60 euro; deelname aan de feestavond kost 40 euro.

Aanmelden kan tot 31 augustus via e-mail: bert.beekmans@home.nl, onder vermelding van het lidnummer van de Nederlandse Golf Federatie, naam, naam partner en het soort arrangement.