Afbeelding
Foto: Hans Verberk

Honkballers Ducks slaan Limburgers van het veld

De eerste thuiswedstrijd na de zomerstop van de honkballers van JRC Ducks was tegen Maastricht, een team dat in de uitwedstrijd met gemak geklopt werd. Ducks maakte zich echter geen illusies en was niet van plan de tegenstander te onderschatten...

Startend werper Kees van Aarle incasseerde direct een honkslag, maar wist problemen te voorkomen door de volgende drie slagmannen moeiteloos aan de kant te zetten. De Boxtelaren waren erop gebrand te winnen en dat bleek al in de eerste inning: er werden maar liefst zeven runs gescoord door Yannick Brechenmacher, Max Denteneer, Remco van Nistelrooij, Jan van der Wielen, Niels Denteneer, Wijnand Schriemer en Bram van der Horst. Laatstgenoemde scoorde zelfs een snoeiharde homerun en sloeg de bal ver over het hek, gevaarlijk dicht bij de snelweg achter het veld...

Van Aarle bleef op de werpplaat zijn werk doen en gaf de Limburgers geen enkele kans. De aanval van Ducks drukte vanaf dat moment echter niet door. Van Aarle sloeg nog wel een driehonkslag en werd later binnengebracht waardoor de score uitliep naar 8-0. In de daaropvolgende inning moest hij echter twee runs incasseren door een foutje en twee honkslagen.

Ducks breidde daarna de voorsprong alsnog uit: Brechenmacher (die puik verdedigde) sloeg een driehonkslag, Van der Wielen een tweehonkslag en Van Nistelrooij en Schriemer beiden een honkslag. Deze mannen kwamen uiteindelijk allen over de thuisplaat:13-2.

Van Aarle gooide de deur op slot met behulp van zijn veldspelers: er werden meerdere 'double plays' gemaakt en de defensie was verder solide. De Boxtelse honkballers hebben nu drie wedstrijden achtereen gewonnen.

FOTO LINKS: Kees van Dooremalen van JRC Ducks aan slag. (Foto: Hans Verberk).

Uitslagen zaterdag 25 augustus

Hb pup.: PSV - Ducks        8-3

BeeBall: Nuenen Lions - Ducks        14-20

Hb jun.: Ducks - All In        1-9

Uitslagen zondag 26 augustus

Hb sen.: Ducks 1 - Maastricht        13-2

Hb sen.: Ducks 2 - Gryphons        20-8

Sb jun.: Ridderkerk Rowdies - Ducks        16-27

Sb jun.: Ducks - Adegeest        11-10

Programma vrijdag 31 augustus

Hb sen.: Gryphons 1 - Ducks 1        19.30

Programma zaterdag 1 september

Sb asp.: Ducks - Twins        10.30

BeeBall: Ducks - Mulo        11.00

Hb jun.: Ducks - Uden Red Sox        13.00

Hb pup.: Ducks - Nuenen        13.00

Sb sen.: Nuenen - Ducks        11.00

Hb sen.: Bullfighters - Ducks 2        14.00