Hobbycentrum opent deuren voor publiek

Tai-chi, aquarellen, stijldansen, yoga. Dit en meer is zaterdag 8 september te beleven bij het Hobby Centrum Boxtel (HCB) aan de Baroniestraat. Dan vindt 13.00 tot 17.00 uur namelijk de open dag plaats waarmee het nieuwe seizoen wordt geopend.

Onder het motto 'Ontmoeten, Leren, Doen' worden allerlei rondleidingen, workshops, tentoonstellingen en een prijsvraag georganiseerd in HCB. Zo krijgen de bezoekers een impressie van het gebouw met onder meer de beweegzaal met spiegelwanden, de algemene hobbyruimte, het houtlokaal en de schilderzaal. In de ruimtes kunnen mensen ook genieten van diverse werkstukken.

Deelnemen aan activiteiten is ook mogelijk. Om 13.30 uur start de yogales. 14.45 is het vrij dansen, stijldansen begint om 15.30 uur en om 16.15 uur is er gymnastiek. Tevens vinden er demonstraties plaats van het aquarelleren (13.00 én 14.00 uur), werken met glas (13.00, 14.00 en 15.00 uur) of met hout (doorlopend), waarbij deelnemers mee kunnen helpen met het maken van een heuse totempaal.

Er is bovendien informatie verkrijgbaar over alle activiteiten van het HCB en iedereen kan zich zich ter plekke aanmelden voor een hobby of cursus. De open dag is tussen 13.00 en 17.00 uur. Meer informatie over HCB is verkrijgbaar via de website: www.hobbycentrumboxtel.nl.


Seniorweb: online wegwijs maken van senioren

Nieuwe e-mailadressen aanmaken, documenten opslaan in de cloud, internetbankieren, fotoshoppen: voor vragen over dit soort onderwerpen en meer kunnen senioren vanaf dinsdag 4 september terecht in de bibliotheek aan de Burgakker. Vanaf die dag is namelijk het wekelijkse inloopspreekuur van Seniorweb.

Het spreekuur is van 15.00 tot 17.00 en is bedoeld voor vragen over de computer, tablet en smartphone. Vrijwilligers met verstand van zaken van Hobbycentrum Boxtel, KBO-Boxtel en de bibliotheek staan iedereen te woord. Gevraagd wordt om een eigen laptop, tablet of smartphone mee te nemen. Mochten antwoorden op vragen meer uitleg nodig hebben, dan wordt een vervolgafspraak gepland.