Afbeelding
Foto: Joleen van Rooij

KOFFERBAKSALE LOOEIND BARST UIT VOEGEN

'Iedere lederen hoed heeft een eigen verhaal'

JOLEEN VAN ROOIJ

De rasechte snuffelaars waren er als de kippen bij zondagochtend op evenemententerrein D'n Tip in Liempde. De zesde editie van de jaarlijkse kofferbaksale van buurtvereniging Looeind overtrof alle verwachtingen. ,,We hebben dit jaar liefst tachtig deelnemers. Het wordt steeds groter", lacht voorzitter Hester van Zuijlen.

Al drie kwartier voor de officiƫle start vormt zich in rap tempo een flinke wachtrij voor de ingang van D'n Top. ,,Dit aantal is echt 'de max'", geeft medevoorzitter Noud Versteden aan. ,,Er is zelfs een deelnemer uit het Belgische Poppel, maar het is ook fijn om te zien dat er veel verkopers uit onze buurt zijn." Nadat de familie Roodbol uit Belgiƫ las dat er een kofferbaksale kwam in Liempde, toog het gezin met auto en hanger de grens over om 'extra centjes te verdienen'. Zoon Diesel demonstreert neusfluitjes in de hoop dat mensen die willen kopen.

Verderop vinden twee lederen hoeden van de overleden echtgenoot van Nelleke Offermans uit Boxtel voor een euro per stuk een enthousiaste koper in Boris van Zeijst uit Sint-Oedenrode. ,,Dit zijn prachtige hoeden voor mijn twee prachtige zoontjes van elf, die hiermee Indiana Jones kunnen naspelen", glimlacht Van Zeijst. Offermans vindt het niet erg dat de verzameling hoeden en petten van haar man voor een laag bedrag weggaan. ,,Elke hoed heeft een verhaal. Mijn man droeg ze vaak, maar ik ga kleiner wonen en kan niet alles meenemen. Als ik andere mensen blij kan maken met een hoed of een pet, maakt mij dat ook blij. Het verhaal achter ieder hoofddeksel zit bij de koop inbegrepen", lacht Nelleke.

'WAT EEN VAKWERK!'

Meneer Steenkamp uit Boxtel showt een 50 jaar oude zitstok. ,,Ik gebruikte deze vroeger om naar het paardrijden te kijken. Vanwege mijn leeftijd en gezondheid kan ik hem niet meer gebruiken, dus mag hij weg. Kijkt u eens wat een vakwerk!"

Bezoeker Bart Janssen uit Eindhoven stond zondagochtend vooraan in de rij om binnen te kunnen: ,,Ik was vanochtend ook al in Tilburg op een rommelmarkt. Ik verzamel kunst en beeldjes; een uit de hand gelopen hobby. Ik heb weleens geluk. Laatst vond ik tekeningen van kunstenaar Jan Kruijsen. Twee heb ik gehouden, de andere is inmiddels verkocht."

FOTO BOVEN: Evenemententerrein D'n Tip stond zondag afgeladen vol. Buurtvereniging Looeind hield voor de zesde keer de steeds groter wordende kofferbaksale. (Foto: Joleen van Rooij).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding