Afbeelding
Foto: Pål Jansen

What's Up, Luuk, Niek en Nout?

De vrienden Luuk Willems, Niek van de Zande en Nout Schoenmakers (allen 10 jaar) zijn aan het 'gokken' op de kermis in Boxtel. Het gesprek met hen verloopt soms chaotisch. Ze proberen namelijk op twee schuifmachines punten te scoren en soms klinkt het geluid van een vallend muntje die de aandacht trekt van de kinderen...

En Niek, heb je net wat gewonnen? ,,Nee, nou niet meer. Daarstraks wel. Ik heb ook een muntje van honderd punten gewonnen."

Nout, hoe staat het bij jou met de winst ? ,,Het gaat goed, zondag heb ik een knuffel gewonnen bij het skeelerballen."

Vind je dat samen met het munten schuiven ook de beste attracties? ,,Ik vind ook de Crazy Jimmy (ook bekend als de 'cake walk' - red.) leuk: de op en neer bewegende trap, de rolband en de glijbaan. Ik ben slechts één keer gevallen..."

Luuk, waar ga jij het liefste in? ,,De Tornado vind ik ook erg leuk, en de Breakdance", wijst Luuk naar twee attracties met grote snel ronddraaiende schijven en tollende zitjes. ,,Ik hou wel van een beetje uitdaging. Maar de Crazy Jimmy vind ik ook erg leuk hoor."

Nout, jouw bak met muntjes zit nog niet zo vol... ,,Ik zoek eigenlijk ook naar muntjes", zegt hij. De drie gebruiken samen twee schuifmachines, maar kijken ook rond bij andere machines, hopende dat er nog vergeten muntjes liggen... ,,En kijk, ik heb al één punt gewonnen", zegt Nout.

Ondertussen zijn de scholen weer begonnen, ook voor Niek. ,,Het is de eerste keer dat ik hier op de kermis in Boxtel ben. We zijn net klaar met school en daarna gingen we naartoe. Of ik fan ben van de kermis? Ja, eigenlijk wel..."

Nout, stel, je hebt straks wel heel veel muntjes en je kan kiezen wat je wilt, wat 'koop' je dan? ,,Die knuffel", wijst hij. Omdat het de grootste is? ,,Ja", grijnst Nout.

FOTO LINKS: Van links naar rechts: Luuk, Niek en Nout zijn vanuit school naar de kermis in Boxtel gegaan en proberen de schuifmachines op het Breukelsplein leeg te trekken. (Foto: Pål Jansen).