Afbeelding
Foto: Linda van de Wiel

Grote Brabantse stroomstoring treft ook Boxtel

De klokkentoren Magere Josje in de wijk Selissen stopte vanmorgen om tien over acht. Een grote stroomstoring in Midden-Brabant legde ook de hele gemeente Boxtel plat. Niet alleen de klok bleef stil staan, ook stoplichten in de regio werkten niet meer. In totaal zaten ruim honderdduizend huishoudens en honderden bedrijven korte tijd zonder elektriciteit. In Boxtel gingen omstreeks half negen de lichten weer aan.

De oorzaak van de storing lag volgens Enexis bij TenneT. Dat is de landelijke netbeheerder die onder meer gaat over de hoogspanningsleidingen. In de regio waren diverse transformatoren uitgevallen.

Ook het spoor had last van de storing. Het treinverkeer van en naar Tilburg was korte tijd gestremd en tussen Best en Boxtel reden minder treinen doordat een wissel was uitgevallen. De dubbele overweg in de Tongeresestraat was ruim twaalf minuten gesloten en dat zorgde voor wat gemopper onder de wachtende forenzen.

Om half negen was in Boxtel het euvel verholpen. Rond die tijd was er ook weer stroom in Liempde en Lennisheuvel. Andere dorpen en steden in het getroffen gebied moesten nog wat langer wachten. Rond half tien brandden de lichten echter overal weer.

FOTO ONDER: Magere Josje viel om tien over acht stil, het moment dat de storing begon. (Foto: Linda van de Wiel).