Afbeelding
Foto: Peter de Koning

VOL PROGRAMMA IN HET OERTIJDMUSEUM

ArcheoHotspot graaft ook dit seizoen in het verleden

Binnenlopen bij een archeoloog, meekijken met wetenschappelijk onderzoek en zelf bodemschatten opgraven en determineren. Dat was al een tijdje mogelijk in het Oertijdmuseum aan de Bosscheweg in Boxtel, maar vanaf zaterdag 1 september zijn er ook maandelijks weer activiteiten. Die dag wordt namelijk het nieuwe seizoen geopend.

Elke eerste zaterdag van de maand staan speciale activiteiten op het programma. Op 1 september start de bijeenkomst om 10.00 uur waarbij de vrijwilligers van de archeologiewerkgroep binnen Heemkunde Boxtel eerst het vorige seizoen evalueren. Daarna leren de deelnemers hoe zij vondsten kunnen invoeren in het digitale systeem en gaan zij determineren. De activiteit duurt tot ongeveer 13.00 uur.

De rest van het jaar staan er nog twee veldlopen, drie workshops (Romeins Glas, Vuursteen en Romeins Aardewerk), determineren en invoeren op het programma. Het volledige activiteitenoverzicht is te vinden op de website: www.heemkundeboxtel.nl.

VRIJWILLIGERS

Heemkunde Boxtel wil hiermee de interesse in het verleden en de Boxtelse geschiedenis vergroten. Wie hierin interesse heeft is dan ook welkom tijdens deze bijeenkomsten. Ook vrijwilligers kunnen zich hiervoor aanmelden. Dit kan via e-mail: archeo@heemkundeboxtel.nl. Men kan ook dagelijks terecht bij de ArcheoHotspot in het museum om zelf gevonden oude voorwerpen te (laten) onderzoeken.

FOTO BOVEN: Vorig jaar oktober werd de ArcheoHotSpot officieel geopend in het Oertijdmuseum. Bezoekers kunnen daar een kijkje nemen in het laboratorium van een archeoloog, maar ook zelf vondsten onderzoeken. (Archieffoto: Peter de Koning).