Partycentre Denziz wordt vanaf september weer maandelijks omgetoverd tot 'quizarena' van The Brain. (Foto: Crebas Fotografie).
Partycentre Denziz wordt vanaf september weer maandelijks omgetoverd tot 'quizarena' van The Brain. (Foto: Crebas Fotografie). Crebas Fotografie

EERSTE PUBQUIZ OP DONDERDAG 6 SEPTEMBER IN DENZIZ

Maandelijks quizzen met The Brain

Het komend seizoen start het Boxtelse quizbedrijf The Brain voor de vijfde keer met een reeks van elf pubquizzen. ,,Quizzen waarin strijd en plezier hand in hand gaan", zeggen initiatiefnemers Marc de Laat en Kiske de Leest. Afgelopen jaar streden elke aflevering tussen de dertig en veertig teams tegen elkaar om de spreekwoordelijke eer in partycentre Denziz aan de Stationsstraat. In de quizzaal is plaats voor maximaal veertig ploegen.

De eerste quiz van dit lustrumseizoen vindt plaats op donderdag 6 september. De starttijd is dit seizoen vervroegd naar 20.15 uur. Ook wordt een extra prijsje ter beschikking gesteld door eetcafé Le Temps Perdu voor een team dat op een vooraf geselecteerde plaats buiten de top tien eindigt. Bovendien zijn er bekroningen voor de winnaars van de verschillende rondes en er is een prijs voor het team dat een schattingsvraag het dichtst benadert.

IN GROEPEN OF SINGLE

Tijdens de maandelijkse pubquizzen krijgen de deelnemers 144 vragen voor de kiezen, verdeeld over vier rondes. 26 vragen komen op een groot scherm, met film-, geluids- en beeldfragmenten voorbij. Ook krijgen de deelnemers elke ronde een triviablad, waarop nog eens tien beeldvragen opgelost moeten worden. Verschillende categorieën passeren op een avond de revue, zoals muziek, geschiedenis, aardrijkskunde, sport, eten en drinken, kunst en literatuur en film. Ook is er nog een categorie varia, waarin werkelijk alle soorten vragen voorbij kunnen komen. ,,We merken dat als teams eenmaal deelgenomen hebben, zij vaak mee blijven doen", aldus De Laat. Zo worden speciale WhatsApp-groepen aangemaakt door verschillende teams, zodat ze elke quiz voldoende mensen op de been krijgen. Daarnaast zorgt de organisatie ook voor een 'Ik-Brain-nooit-alleen-tafel', de plek waar een individuele quizzer 'single' kan aanschuiven om deel te nemen.

De eerste quiz vindt plaats op donderdag 6 september. De overige data zijn 4 oktober, 8 november, 6 december, 3 januari, 7 februari, 7 maart, 11 april, 2 mei, 13 juni en 4 juli. De zaal gaat om 19.45 uur open. Een team bestaat uit maximaal vier personen, de kosten bedragen 15 euro per ploeg. Opgeven kan via info@thebrain.nl of op de avond zelf.