Afbeelding
Foto: Peter de Koning

SUMMER TROPHY TOPTOERNOOI START VRIJDAG 24 AUGUSTUS

MEP-velden krijgen nieuw kunstgras

HOCKEY

Om volledig klaar te zijn voor het nieuwe seizoen, worden momenteel twee velden van hockeyclub MEP voorzien van nieuwe kunstgrasmatten. Aannemersbedrijf Van Wijlen uit Sprang-Capelle is maandag aan de slag gegaan.

Naast het veld dat vernoemd is naar voormalig tophockeyer en MEP-speler Jeroen Delmée krijgt ook veld 3 een metamorfose. De werkzaamheden duren tot en met 1 september en zijn ruimschoots op tijd klaar voor de start van de competitie op zaterdag 8 september. Tot die tijd kunnen hockeyers geen gebruikmaken van de velden. De trainingen voor de jongste jeugd starten om die reden in de week van 3 september.

Op de andere velden kunnen teams gewoon in actie komen. En dat is maar goed ook, want MEP staat van morgen, vrijdag 24 tot en met zondag 26 augustus in het teken van het jaarlijkse Summer Trophy Toptoernooi. De 32e editie van het evenement draagt dit jaar de naam van stichting Met je Hart.

BELGIË

MEP krijgt bezoek van negen Nederlandse team en één elftal uit België. Zo zijn de Boxtelse hockeyers ingedeeld in poule A met HCAS (Asten) en Royal Victory (Edem, België). De andere mannenpoule bestaat uit Leonidas (Rotterdam), Zwolle en Union (Malden). De vrouwenploeg van MEP neemt het op tegen Weert en Almere, terwijl Terriërs (Heiloo), Zwolle en HBS Craeyenhout (Den Haag) in de andere poule de strijd met elkaar aangaan. Deze wedstrijden zijn vrijdag en zaterdag.

Een dag later, op zondag 27 augustus, nemen de teams die op de plekken twee en drie eindigen het tegen elkaar op. De vrouwenfinale tussen de poulewinnaars vindt plaats om 14.30 uur, terwijl de eindstrijd bij de mannen om 16.00 uur begint. Stichting Met je Hart nodigt ouderen uit op het toernooi. De groep brengt op zaterdag een bezoek aan sportpark Molenwijk en moedigt om 16.00 uur de vrouwenploeg van MEP aan, die dan uitkomt tegen Almere.

Het volledige speelschema is te vinden op www.mhcmep.nl.

FOTO BOVEN: Maandag is gestart met vernieuwing van het kunstgras op de hockeyvelden van MEP in sportpark Molenwijk. (Foto: Peter de Koning).


ODC BENOEMT PETER VERHOEVEN TOT LID VAN VERDIENSTE

'Misschien wel een beetje te veel eer...'

HENK VAN WEERT

Na afloop van het ereduel waarmee hij zijn actieve sportcarrière beëindigde, is Peter Verhoeven vrijdagavond door voetbalclub ODC benoemd tot lid van verdienste. Dat gebeurde in sportpark Wagenaars aan het Essche Heike.

,,Ik stond perplex dat deze eer me te beurt viel en moet zeggen dat ik er best emotioneel van werd", blikt Verhoeven terug. Bescheiden vervolgde hij: ,,Lid van verdienste... misschien is het wel een beetje te veel eer."

Na meer dan duizend wedstrijden hing de trotse en onverzettelijke verdediger zijn ODC-shirt aan de wilgen. Hij heeft er 45 seizoenen als actief sporter op zitten; tot 2005 kwam hij liefst negentien seizoenen uit voor het vaandelteam van de tricolores. Verhoeven is inmiddels vijftig jaar en heeft altijd gezegd dat hij op die leeftijd zou stoppen. De laatste jaren speelde hij op een lager niveau.

LEGENDS WINT

Op het Essche Heike speelde Verhoeven vrijdagavond zijn laatste wedstrijd. Een vriendschappelijk, maar geenszins onopmerkelijk duel. De ene helft speelde hij mee met het team waarvan hij de laatste jaren deel uitmaakte: ODC 5. De andere helft stond hij opgesteld bij de 'tegenpartij': ODC Legends. Dat bestond hoofdzakelijk uit spelers waarmee Verhoeven zowel in 1988 als 1998 de kampioenstitel behaalde. Het werd uiteindelijk 3-1 voor de Legends.

INGELIJST ODC-SHIRT

Tijdens de wedstrijd kreeg Verhoeven een ingelijst ODC-shirt met het rugnummer 45; het getal verwijst naar het aantal jaren dat hij op het veld actief was. De Boxtelaar blijft actief voor zijn voetbalclub. Zo is hij trainer en leider van ODC JO13-3, het jeugdteam waarin zijn jongste zoon speelt. Bovendien houdt hij al jaren de website van de club up-to-date.

FOTO ONDER: Peter Verhoeven is door voetbalclub ODC vrijdag benoemd tot lid van verdienste. (Foto: Hans Verberk).

Afbeelding