Afbeelding
Foto: Jo Custers

PAROCHIE VERKOOPT INVENTARIS EN HUISRAAD

Veiling in Liempdse pastorie

Per opbod kunnen de deelnemers hun koopjes bemachtigen. Vanuit de parochie zal iemand leiding geven aan de openbare verkoop. ,,De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de parochiegemeenschap in Liempde", vertelt secretaris Jo Custers van het parochiebestuur.

Liempde

Vogelmarkt

Vogelvereniging De Notenkraker houdt zaterdag 25 augustus van 07.30 tot 11.00 de maandelijkse vogel- en kleine huisdierenmarkt. Deze wordt gehouden in en om de accommodatie van handboogvereniging L'Union aan de Heidezoom 2 in Liempde. Er vindt geen handel plaats in sierpluimvee, loopvogels en postduiven; de NVWA ziet toe op naleving van de regels. De entree bedraagt 1,50 euro, kinderen hebben gratis toegang tot de vogel- en kleine huisdierenmarkt.

OPRUIMING

Vrijdag ging de grote opruiming van de pastorie van start. Naast allerlei meubels en andere goederen, werd daarbij ook het archief opgeruimd door heemkundige Arnold van den Broek. Alles wat geen waarde meer had, werd vernietigd, de rest wordt opgeborgen. ,,Er zijn nogal wat zaken die echt de moeite waard zijn", zegt Van den Broek op de website van de parochie. ,,Oude rekeningen, oorkondes, oude tekeningen van de kerk, leuke herinneringen en veel meer van dat soort zaken." Een deel van het archief is straks dan ook te zien in de bijsacristie en De Ontmoeting, de nieuwe plek voor bijeenkomsten van de kerkgemeenschap in Liempde.

DIGITAAL SNUFFELEN

Wie alvast wil weten welke kavels zaterdag geveild worden, kan alvast digitaal snuffelen. Er zijn namelijk foto's van gemaakt. Deze zijn terug te vinden via de website www.heilighartparochie.nl onder het kopje Liempde.

De veiling in de Liempdse pastorie start zaterdag om 10.00 uur en duurt tot 13.00 uur. Wie het hoogste bod uitbrengt, kan de spullen direct meenemen.

GROTE FOTO BOVEN: Vrijdag en zaterdag werd de inboedel van de Liempdse pastorie al deels opgeruimd. De Heilig Hartparochie wil het pand verkopen.

Politie

Arrestatieteam Esch

In de nacht van dinsdag op woensdag stond in Esch enkele uren een arrestatieteam paraat. Een verwarde man had zelf vanuit zijn woonhuis aan de Kollenberg de politie ingeschakeld voor hulp. De politiewoordvoerder meldt dat er geen gevaar voor de omgeving was en dat alleen het welzijn van de bewoner in het geding was. De man heeft de benodigde hulp gekregen.

KLEINE FOTO BOVEN: Deze verzameling tekeningen is een van de veilingkavels waarop zaterdag kan worden geboden tijdens de openbare verkoop. (Foto's: Jo Custers/Heilig Hartparochie).

Afbeelding