SP-fractie start buurtenquête in de wijk Oost

De Boxtelse fractie van SP is gestart met een huis-aan-huis enquête in de wijk Oost. Vrijwilligers zijn vorige week begonnen in de Nieuwe Nieuwstraat en omgeving. De partij wil van bewoners weten wat er goed gaat in de wijk, waar zij trots op zijn en of er verbeterpunten zijn. Daarmee wil de SP eventuele suggesties aankaarten bij het gemeentebestuur.

Vrijwilligers gaan op twee doordeweekse avonden en op zaterdagmiddag op pad. Ook wethouder Eric van den Broek maakt een ronde door de wijk. De SP hield eerder al buurtenquêtes in de wijken Breukelen en Selisenwal. Naar aanleiding daarvan heeft de partij een aantal buurtzaken aangekaart bij het college van B. en W.

Bestuurslid en coördinator van de enquêtes is Willem van Meurs: ,,We vinden contact met wijkbewoners belangrijk. Mensen waarderen het dat wij bij hen aan de deur komen en naar hun mening vragen, ook als er geen verkiezingen zijn. Ondanks dat mensen over het algemeen tevreden zijn over hun wijk, bestaan er toch de nodige ergernissen. Ons doel is om samen met bewoners hun straat, buurt, wijk nog leefbaarder te maken."


Maandagavondmeditatie

Drie keer in de maand mediteert een groepje op maandag van 19.50 tot 21.30 uur op de zolder van gemeenschapshuis De Rots. Het nieuwe seizoen begint 10 september. Er is nog plaats voor twee personen. Bij de meditatie wordt vooral gebruik gemaakt van technieken uit het zenboeddhisme waarbij geestelijke onbevangenheid centraal staat. Meer informatie en aanmelden via Wilja van de Wildenberg, telefoonnummer (0411) 67 68 02, of gerwilja@home.nl.

Vrouwen Contact

Vrouwen Contact Boxtel start in september het nieuwe verenigingsjaar met workshops, gezondheidsavonden, excursies, lezingen en toneel. Binnenkort valt het programmaboekje bij de leden in de brievenbus. De jaarvergadering in gemeenschapshuis De Walnoot vindt plaats op woensdag 5 september vanaf 19.30 uur. De yogales start al iets eerder, op maandag 27 augustus om 13.00 uur in De Walnoot.