Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

DE ZONNEBLOEM LIEMPDE STAAT STIL BIJ OVERLEDEN VOORZITTER

Heesterbos krijgt 'Willy's bankje'

PÅL JANSEN

De Zonnebloem Liempde schenkt zondag 2 september een bankje bij het Heesterbos. Het is een jaar na het overlijden van voorzitter Willy van Zuijlen. De lokale afdeling van de organisatie voor ouderen en mensen met een lichamelijke beperking bestaat vijftig jaar, maar het jubileum staat ook in het teken van Van Zuijlen, die tien jaar lang voorzitter was. ,,Het wordt een waardige ode aan Willy", zegt Mario Knoops van De Zonnebloem. Die dag worden ook de prijswinnaars van de zonnebloemenactie bekendgemaakt.

Het straatmeubilair komt te staan bij het infiltratieveldje van het Heesterbos en wordt tussen 10.45 en 11.00 uur onthuld. ,,Op het bankje wordt een spreuk gezet van Willy", verklapt voorzitter Knoops. Wat er op komt te staan, blijft nog een verrassing.

ZAADJES PLANTEN

Die zondag komen meerdere dingen samen met betrekking tot De Zonnebloem Liempde. In het jubileumjaar, waarvoor Van Zuijlen nog de basis legde van het programma, werd een actie gestart. De leerlingen van basisschool De Oversteek kregen in mei zonnebloemzaadjes met plantinstructies mee; de eigenaars van de mooiste en de langste bloem winnen ieder een prijs. Na de onthulling van 'Willy's bankje' worden de winnaars die zondag omstreeks 11.30 uur bekendgemaakt in dienstencentrum De Kloosterhof.

Komende week collecteren vrijwilligers van De Zonnebloem Liempde: van maandag 27 augustus tot en met zaterdag 1 september. De opbrengst van deze inzameling wordt gebruikt voor de diverse activiteiten die 26 vrijwilligers helpen organiseren in Liempde, zoals de jaarlijkse picknick, de zieken- en ouderendag, uitstapjes en de kerstviering. Bovendien krijgen Liempdenaren waarvan de plaatselijke afdeling van De Zonnebloem weet dat die erg ziek zijn, eind september een bloemetje aangeboden uit de opbrengsten van de collecte.

FOTO BOVEN: Verspreid over het hele dorp zijn in de meimaand zonnebloemen geplant in het kader van vijftig jaar De Zonnebloem Liempde. Die bloeien inmiddels volop. (Foto: Gerard Schalkx).