Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

INSCHRIJVING VOOR EERSTE LUSTRUMEDITIE IN VOLLE GANG

Bokselse Kwis begroet al veel teams

Omdat teams gemiddeld zo'n vijftien tot twintig deelnemers tellen en soms zelfs dertig of veertig quizzers op de been brengen, kan gesteld worden dat de dorpsquiz ruim tweeduizend inwoners bezighoudt.

De organisatoren benadrukken dat De Bokselse Kwis voor en door inwoners is en jong en oud verbindt. Alle teams spelen ook dit jaar voor een lokaal goed doel. Dankzij het inschrijfgeld dat ze bijeenbrengen – elk team betaalt 25 euro – en bijdragen van sponsors kan een aanzienlijk geldbedrag uitgekeerd worden. Dat gebeurt tijdens de prijsuitreiking, die ook dit jaar zal plaatsvinden in activiteitenboerderij 't Dommeltje.

Van Amelsvoort, Maltha en Cleutjens roepen teams die willen meedoen aan De Bokselse Kwis op zich aan te melden. Dat kan eenvoudig via de website van de dorpsquiz. Meteen na de inschrijving wordt een bevestigingsmail met daarin de betaalgegevens verstuurd. Na ontvangst van het inschrijfgeld is deelname definitief en kan de voorpret echt beginnen. Vrijwel elke week verstuurt de organisatie hints en tips die een rol spelen in de quiz op 3 november.

VOORLEESFIETS

De vierde editie van De Bokselse Kwis werd vorig jaar gewonnen door Team 100%, dat een bedrag van 1.000 euro won voor de jeugdafdeling van hockeyclub MEP. Team Er Is Er Eendje Jarig werd tweede en won 750 euro ten bate van Boxtel's Harmonie. De derde prijs ging naar Tussen De Dekens, dat 500 euro won voor hospice Acacia. Een reeks kleinere geldprijzen ging naar uiteenlopende goede doelen in Boxtel.

Ook dit jaar heeft de organisatie een doel aangewezen dat alleen in de prijzen valt als teams er zelf geen kiezen. Het gaat om De Voorleesfiets, een plaatselijk initiatief dat vrijwilligers letterlijk met de fiets op pad stuurt om voor te lezen in taalarme gezinnen. Vorig jaar werd zo stichting Leergeld ondersteund.

De inschrijving voor de eerste lustrumeditie loopt al even. De Bokselse Kwis begint zaterdag 3 november om klokslag 18.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Inschrijven kan tot 7 oktober, uitsluitend via www.debokselsekwis.nl.

FOTO BOVEN: De Bokselse Kwis, dat is óók heel veel speuren naar feiten en feitjes die een jaar lang in Brabants Centrum verschenen. (Foto: Albert Stolwijk, 2017).


Cursus Klim-op: omgaan met verlies

De werkgroep Klim-Op van welzijnsorganisatie ContourdeTwern start eind september met een cursus 'omgaan met verlies' voor nabestaanden. Tijdens negen bijeenkomsten leren deelnemers hoe een rouwproces kan verlopen en hoe zij emoties een plaats kunnen geven.

Elke bijeenkomst staat een klimop op tafel als metafoor voor het omgaan met het verlies van een dierbare. De plant blijft, net zoals de mens, altijd groeien, maar om te klimmen is een raamwerk nodig. Dat zijn de handvatten om het verlies een plek te geven in het leven.

AANMELDEN

De trainingen starten bij genoeg aanmeldingen op maandag 24 september om 19.00 uur of dinsdag 25 september om 13.30 uur. Inschrijven is mogelijk tot woensdag 12 september via e-mail: mantelzorgboxtel@contourdetwern.nl of telefoonnummer (0411) 65 58 99.

Meer informatie is op te vragen via Marjon van den Meerendonk, telefoonnummer 06-10 54 94 97.


The Explosion Rockets

De deels uit Boxtel afkomstige rock-'n-rollband The Explosion Rockets treedt zaterdag 25 augustus om 20.30 uur op in partycentre Denziz aan de Stationsstraat. Het concert staat met name in het teken van Elvis Presley. Op 16 augustus is het 41 jaar geleden dat de wereldberoemde zanger overleed. Kaarten voor het optreden in partycentre Denziz zijn verkrijgbaar bij Thom Sens (Beneluxlaan 32, Boxtel), telefoonnummer 06-45 92 85 86 of bij Cees Veenstra (Denziz), 06-34 34 85 94. In de voorverkoop kosten tickets acht euro.