Afbeelding
Foto: Max den Ouden

Café De Nozem vierde laatste feestje op kermis

De kermisfeesten waren het laatste wapenfeit van feestcafé De Nozem aan de Markt in Boxtel. De kroeg sloot in de nacht van woensdag op donderdag na vijf jaar de deuren met veel acties voor de trouwe gasten.

Uitbater William van Dinther vindt het na vijf jaar welletjes. ,,Het huurcontract liep af en een verlenging voor een nieuwe periode wilde ik niet. Het was leuk geweest als iemand de zaak meteen wilde overnemen, maar dat is helaas niet gelukt", vertelde hij aan de vooravond van de laatste kermisavond. ,,We hebben een mooie tijd gehad in De Nozem, maar het kostte veel energie. Daarom heb ik besloten ermee te stoppen en me meer te focussen op mijn andere zaken, Hart van Boxtel en De Oude Ketting."


Brocante markt bij B&B D'n Hop

Wie van brocante spulletjes houdt, kan zijn of haar hart zondag 26 augustus ophalen bij Bed & Breakfast D'n Hop. Daar is dan van 10.00 tot 17.00 uur Bric-à-Brac, een markt met verschillende kraampjes vol curiosa, brocante, vintage en allerlei andere spullen.

Op de markt, die wordt gehouden op het terrein van de B&B, Luissel 19 in Boxtel, is voor ieder wat wils te vinden. De kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen, terwijl de ouders een rondje maken over de markt of een hapje en drankje nuttigen op het (overdekte) terras. De toegang is gratis.


Boxtelse bakfiets
om te... bakken!

Vier bedrijven uit de gemeente Boxtel hebben de handen ineen geslagen en een sociaal ondernemer uit Breda geholpen aan nieuwe Wok Me Home-bakfiets. De man verzorgt maaltijden op straat, onder meer aan daklozen.

Het begon allemaal met de zoektocht naar een cateringbedrijf voor de bruiloft van Dave van Geffen, eigenaar van een lokaal bouw- en timmerbedrijf. Via zijn vader Eugène kreeg hij een tip over Radim Mazanek, een maatschappelijk ondernemer uit Breda die maaltijden op straat verzorgt. Mazanek kookt onder de naam Wok Me Home voor daklozen, zowel op een centrale plek als op locatie. De bakfiets die hij daarvoor gebruikt, bleek echter aan vervanging toe. Van Geffen stelde voor een nieuw rijwiel te maken als Mazanek zou koken op zijn bruiloft. Een deal was op die manier snel gesloten.

Afgelopen zaterdag stapte Van Geffen in het huwelijksbootje met Jennifer Brink uit Gemert en tijdens hun bruiloftsfeest werd de spiksplinternieuwe bakfiets in gebruik genomen. Het voertuig heeft Van Geffen gemaakt in samenwerking met zijn vader, die eigenaar is van Blusco Brandpreventie op bedrijventerrein Vorst. Maar ook Max den Ouden (meubelmakerij Den Berg in Liempde) en Emiel van de Ven (installatiebedrijf Emiel Techniek op Ladonk) leverden een bijdrage.

FOTO ONDER: De Wok Me Home-bakfiets die vier Boxtelse bedrijven maakten voor een sociaal ondernemer uit Breda (Foto: Max den Ouden).