De vernieuwde sporthal Pius X in Liempde opent zondag weer de deuren na een flinke verbouwing. Zo zijn onder meer zonnepanelen gelegd op het dak. (Foto: Albert Stolwijk).
De vernieuwde sporthal Pius X in Liempde opent zondag weer de deuren na een flinke verbouwing. Zo zijn onder meer zonnepanelen gelegd op het dak. (Foto: Albert Stolwijk). Foto:

Feestelijke heropening op 26 augustus

Sporthal Pius X weer open na grote opfrisbeurt

Na een ingrijpende renovatie wordt zondag 26 augustus om 14.00 uur de sporthal Pius X in Liempde feestelijke heropend. Tot 17.00 uur staan de deuren voor open zodat bezoekers een kijkje kunnen nemen in de vernieuwde accommodatie. Een groot aantal verenigingen geeft die middag in en om de sporthal demonstraties.

Er is sinds begin juni hard gewerkt aan de grote renovatie van de sporthal en het jeugdhuis, zodat het nieuwe seizoen van start gaat met een compleet vernieuwde accommodatie. Voorzitter Ton van Boxtel van de stichting Pius X is trots op wat er nu staat. ,,We zijn netjes binnen het budget gebleven dat de gemeente Boxtel ons heeft voorgeschreven. Mede doordat we zelf veel zaken hebben opgepakt." De hele renovatie heeft uiteindelijk bijna 400.000 euro gekost, waarvan het grootste gedeelte door de gemeente Boxtel is betaald uit het potje van de 'schaliegasgelden'. ,,Alleen de airco-installatie is uit eigen zak betaald", vertelt Van Boxtel. De voorzitter geeft aan dat nu alleen de kleedkamers en de zaal daar op aangesloten zijn. Op termijn moet de rest van het gebouw volgen.

De sporthal heeft een nieuwe vloer gekregen en de toiletten, kleedkamers en douches zijn vernieuwd. Daarbij is ook rekening gehouden met sporters met een beperking. Ook het dak is vervangen, extra geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. Tenslotte zijn in de gymzaal geluiddempende materialen aangebracht. Donderdag wordt nog een warmte terugwininstallatie geplaatst op het dak.

BUITENTERREIN

Ook is een begin gemaakt met het opknappen van het buitenterrein. De goals en de handbalpalen zijn al vernieuwd. Maar er moet meer gebeuren. Zo is het asfalt van de handbalvelden in slechte conditie. Het idee is om deze velden multifunctioneel inzetbaar te maken. Daarbij wordt onder meer gedacht aan een ijsbaantje in de winter of beachvolleybal in de zomer. Tegelijkertijd is er overleg met een groep Liempdenaren dat zich hard maakt voor een skateplek op het buitenterrein.

Het bestuur wil die plek meer bij de accommodatie betrekken. Hoe zij dit precies voor elkaar wil krijgen, is nog niet bekend. Ideeën daarvoor zijn welkom. Daarnaast is het bestuur nog op zoek naar actieve Liempdenaren, organisaties en bedrijven, die op een of andere manier een bijdrage willen leveren aan de totstandkoming. Aanmelden gaat via: info@piusxliempde.nl.