Afbeelding
Foto:

LIEMPDSE TIENER LEGT TWEE KILOMETER AF IN IJZEREN MAN

Puck gaat zwemuitdaging tóch aan

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Zo'n 1.500 mensen, verdeeld over elf steden, zouden voormalig olympisch sporter Maarten van der Weijden afgelopen weekeinde enkele kilometers vergezellen op zijn monsterzwemtocht van 200 kilometer. Het Friese waterschap en de GGD raadden de zwemmers dat echter af vanwege de E.coli-bacterie die in het oppervlaktewater werd aangetroffen. De teleurstelling was groot, ook bij Puck Bakker (12) uit Liempde. Toch liet ze zich niet uit het veld slaan en bedacht een eigen uitdaging...

Toen Puck vrijdagmiddag hoorde dat ze een dag later in Sneek niet aan de start van de 11stedentocht zou staan, baalde ze wel. ,,Mijn moeder las het op Facebook", zegt ze. ,,Ik was teleurgesteld, maar het is niet anders." Op televisie volgde de tiener Van der Weijden op de voet tijdens zijn 11stedentocht. ,,Het is super knap wat hij heeft gepresteerd. Als het aan hem had gelegen, was hij nog wel even doorgegaan, denk ik. Maar hij moést stoppen van zijn arts." Van der Weijden legde uiteindelijk 163 van de 200 kilometer af en lag ruim 55 uur in het water voordat hij moest opgeven. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht voor controle, maar was maandagavond in Leeuwarden alweer bij de bekendmaking van het bedrag dat met zijn actie is ingezameld voor KWF: ruim 2,5 miljoen euro.

NIET VOOR NIETS

Puck zamelde zelf ruim duizend euro in. ,,Geweldig om zo'n bijdrage te kunnen leveren aan het goede doel. Maar als ik ergens aan begin, maak ik het ook af. Dan is al het trainen niet voor niets geweest", lacht de Liempdse. Dinsdag 28 augustus om 19.00 uur is het zo ver: dan duikt ze in het water van de IJzeren Man te Vught om twee kilometer af te leggen, samen met clubgenoot Rob van de Ven van Startgemeenschap Wedstrijdzwemmen Neptunus '58 Zegenwerp (SWNZ). ,,Mensen mogen komen kijken", aldus Puck. Toeschouwers kunnen parkeren bij de hoofdingang en dan het pad naar links volgen. Dat buigt na een tijdje af naar rechts. ,,Het is bekend terrein voor mij, ik train hier regelmatig met mijn club. Er ligt een eilandje in het water, daar zwem ik drie keer omheen. Ik denk dat ik ongeveer veertig minuten nodig heb."

Doneren voor KWF Kankerbestrijding is nog steeds mogelijk via www.11stedenzwemtocht.nl.

GROTE FOTO BOVEN: Maarten van der Weijden, in actie tijdens zijn 11stedentocht. Met het initiatief werd al ruim 2,5 miljoen euro ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. (Foto: Gerard Schalkx).

KLEINE FOTO BOVEN: Puck Bakker legt alsnog twee kilometer zwemmend af op dinsdag 28 augustus om 19.00 uur in de IJzeren Man te Vught. (Foto: Annelieke van der Linden).


VROUWEN AAN SLAG TEGEN TOP 2E KLASSE

Honk- en softballers van JRC Ducks hervatten competitie

Nu de zomervakantie ten einde loopt, gaan de honk- en softbalteams van JRC Ducks verder met de competitie. Met name de softbalsters gaan een spannend slot tegemoet...

De softbalsenioren zijn in het eerste competitiedeel bij de eerste vier geëindigd. Dit houdt in dat zij met de andere drie beste teams uit de tweede klasse de strijd aangaan voor het kampioenschap. De aspiranten van de softbalafdeling staan op hun beurt tweede. Ook zij kijken uit naar een enerverende eindstrijd.

Programma zaterdag 25 augustus

Hb jun.: Ducks - All In        13.00

Hb pup.: PSV - Ducks        10.00

BeeBall: Nuenen Lions - Ducks        12.00

Programma zondag 26 augustus

Hb sen.: Ducks 2 - Gryphons 2        11.00

Sb jun.: Ridderkerk Rowdies - Ducks        13.00

Sb jun.: Ducks - Adegeest        14.30

Hb sen.: Ducks - Maastricht        15.00


De Braken in teken van zumba-event

Een jaar na het zumba-event 'From The South: Caribbean Summer Vibes' organiseert de El Orfanato Workout Crew een nieuwe dansactiviteit in sportcomplex De Braken: Hombres. Deelnemers die van zumba houden, kunnen zondag 26 augustus mee dansen met de enkel mannelijke instructeurs die het podium betreden.

De El Orfanato Workout Crew, bestaande uit fitness- en zumbaintructeurs, organiseert sportieve evenementen door heel Nederland. Vorig jaar werd in Boxtel een Caribische middag gehouden die tachtig deelnemers trok. Een van de tennisbanen van De Braken werd omgetoverd tot een grote dansvloer. 'Hombres' duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Kaarten kosten 15 euro in de voorverkoop (tot 25 augustus) of 20 euro inclusief barbecue. Aan de deur zijn ook nog tickets verkrijgbaar, die zijn 2,50 euro duurder. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van de Elf Orfanato Workout Crew.

Afbeelding