Afbeelding
Foto: Tim Meijer

MISCOMMUNICATIE OVER KOFFIEACTIES CENTRUMMANAGEMENT EN OOSTERHOF

Roep om manager voor heel ondernemend Boxtel

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Een storm in een glas water. Zo omschrijven centrummanager Berry Dankers en Bas Geurts van winkeliersvereniging Oosterhof de miscommunicatie over hun nagenoeg zelfde publieksacties om bezoekers van de tijdelijke weekmarkt in de wijk Oost naar het centrum of Oosterhof te trekken. Toch hopen beide mannen op betere afstemming in de toekomst, mogelijk door iemand verantwoordelijk te maken voor heel ondernemend Boxtel...

Om een positieve draai te geven aan de herinrichting van de Markt, besloot stichting Centrummanagement in samenwerking met de ondernemers speciale acties op touw te zetten. Zo staat centrummanager Berry Dankers wekelijks op vrijdagen op de weekmarkt die verplaatst is naar de Hendrik Verheeslaan. Hier geeft hij uitleg over de stand van zaken rond de herinrichting van de Markt en hij deelt actiefolders en tegoedbonnen voor gratis koffie uit om mensen naar het centrum te trekken.

Vrijdag stond Dankers voor het eerst op de weekmarkt. Hij trof daar 'Bea Oosterhof', een actrice die was ingehuurd door winkeliersvereniging Oosterhof om een flyer met kortingsbonnen uit te delen. Ook was een tegoedbon voor gratis koffie toegevoegd. ,,Achteraf had ik meteen even naar Bas moeten lopen, maar ik was te verbijsterd", stelt Dankers. Hij deelde de informatie met het bestuur van stichting Centrummanagement en dat resulteerde in een brief, gericht aan de winkeliersvereniging van Oosterhof.

GROTER MAKEN

Een gesprek tussen Dankers en Geurts haalde dinsdagochtend de kou al snel uit de lucht. ,,Er is regelmatig overleg tussen Centrummanagement en de winkeliersverenigingen van Selissen en Oosterhof. We zijn er allebei van overtuigd dat we de weekmarktacties hadden gemeld tijdens een van de vergaderingen, maar dit is niet terug te vinden in de notulen", licht Dankers toe. ,,Miscommunicatie, en niet meer dan dat. Ik juich de acties alleen maar toe. Het zou me juist tegenvallen als Oosterhof niets zou doen met de verplaatsing van de weekmarkt." Geurs beaamt wat de centrummanager zegt. ,,We zijn allemaal mensen en maken allemaal wel eens fouten. Ik zie beide acties juist als goed ondernemerschap. In plaats van dit probleem groter te maken dan het is, zou ik juist Boxtel groter willen maken."

De schoenmaker stelt dan ook voor een manager voor 'heel Boxtel' aan te stellen. ,,Iedere ondernemer is evenveel waard en heeft recht op dezelfde belangen. Door iemand aan te stellen die zich om de hele gemeente bekommert, voorkom je dat acties naast elkaar worden gehouden. Samen sta je sterk. We moeten goed zorgen voor dit dorp." Dankers kan zich in het standpunt van Geurts vinden. ,,Nu ben ik aangesteld als centrummanager en dien ik dus de belangen van dit gebied. Maar als inwoner wil ik natuurlijk dat heel Boxtel bruisend is."

SAMEN

Op de vrijdagen dat de weekmarkt in de Hendrik Verheeslaan wordt opgesteld, staan Centrummanagement en Oosterhof zij aan zij flyers uit te delen. Geurts kondigt aan dat er morgen, vrijdag 24 augustus, namens Oosterhof weer een nieuw typetje op de weekmarkt staat. ,,Ik kan alvast verklappen dat de persoon positief in het leven staat", zegt Geurts. Dankers kijkt er naar uit. ,,We maken er samen iets moois van."

Opvallend aan de Oosterhofactie was de flyer die vrijdag werd uitgedeeld. De huisstijl - rood met oranje - komt sterk overeen met de uitstraling waarmee Beleef Boxtel zich profileert. ,,Puur toeval", stelt Geurts. ,,We hebben niet bewust voor die kleuren gekozen."

FOTO LINKSBOVEN: 'Bea Oosterhof' liep vrijdagochtend over de weekmarkt om bezoekers te informeren over de acties van ondernemers in het winkelcentrum.

FOTO RECHTSBOVEN: Doordat de Markt vanaf maandag 27 augustus op de schop gaat, vindt de weekmarkt tot en met 14 december plaats in de Hendrik Verheeslaan. (Foto: Henk van Weert).


MARKETINGBUREAU VERLAAT RAADHUISPLEIN LIEMPDE

Merkmaker Factor Tachtig zet koers naar Eindhoven

Elf jaar lang voelden ze zich méér dan thuis in Liempde. De marketingspecialisten van Factor Tachtig hielden daar kantoor in de voormalige winkel van elektrotechnisch bureau Saris aan het Raadhuisplein. De zelfbenoemde merkmakers verhuizen deze week echter naar Eindhoven. ,,We zijn verknocht aan ons dagelijkse wandelingetje naar de Coop, het Anton Pieck-uitzicht en de markt op woensdag, maar zijn uit ons jasje gegroeid", vertelt mede-eigenaar Robert van de Wiel.

De zoektocht naar een nieuwe passende plek leidde het eigenzinnige communicatiebureau naar een gebied met 'een rauw randje'. ,,We hebben lang moeten nadenken of we ons kantoor in Liempde überhaupt wilden verruilen voor iets nieuws. Ineens kwam Plan B voorbij. Een voormalig Philipslaboratorium op bedrijventerrein De Hurk", aldus de in Liempde woonachtige Van de Wiel.

Hij vervolgt: ,,Een gebied en gebouw met een robuuste uitstraling inclusief een bonte verzameling aan creatieve buren. Tel daar het prachtige uitzicht op Eindhoven bij op en je snapt waarom we meteen verkocht waren. Plus, we gaan van 165 naar 341 vierkante meter. Genoeg ruimte om te spelen en te groeien. Er zijn zelfs al plannen om een kas in de nieuwe ruimte te plaatsen."

FAN VAN LIEMPDE

Factor Tachtig voorziet de zakelijke markt van onder meer online en offline marketingstrategieplannen, communicatieconcepten, websites, huisstijldesign en allerlei vormen van tekst. De afgelopen twee jaar groeide het bedrijf flink en inmiddels werken er negen mensen.

,,We zijn fan van Liempde. Voor een bureau als het onze is het best een ongebruikelijke locatie en dat leverde leuke gesprekken op. Ondanks dat we Liempde gaan missen, hebben we zin in onze verhuizing. Eindhoven bruist als nooit tevoren. Creativiteit, design en technologie komen hier moeiteloos samen en dat past perfect bij Factor Tachtig", besluit Van de Wiel.

OP DE FOTO: Marketingbureau Factor Tachtig verruilt het uitzicht op het Concordiapark voor de skyline van Eindhoven. V.l.n.r: eigenaren Robert van de Wiel, Jeroen van IJzendoorn en Marijke Dijkgraaf. (Foto: Tim Meijer).


Open Podium B-Town

Jongerencentrum B-Town aan de Baroniestraat 20 houdt vrijdag 24 augustus een open podium in het café. Iedereen die muziek maken leuk vindt, mag een instrument meenemen en komen spelen. Ook luisteraars zijn welkom om te genieten van de muziek. De grote zaal is deze avond ook open, daar kunnen bezoekers poolen, tafeltennissen of darten. B-Town is open van 19.30 tot 23.00 uur, de toegang is gratis.


Afbeelding
Afbeelding