BRANDBRIEF VAN CENTRUMMANAGEMENT

Binnentuin lijkt domein van langparkeerders

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Over de nieuwe parkeerplekken in de 'binnentuin' van het Boxtelse gemeentehuis heeft stichting Centrummanagement niets dan lof. Het ontbreken van parkeerregels op deze plek leidt echter tot een onhoudbare situatie, stellen voorzitter Luc Broos en centrummanager Berry Dankers. Het duo overhandigde dinsdag een 'brandbrief' aan wethouder Eric van den Broek.

Parkeren in de binnentuin is mogelijk sinds april. Sinds eind juli is ook de voetgangerspassage vanaf de Markt naar de parkeerplaats aan de Rechterstraat geopend. ,,We zijn blij met de maatregelen die het college van B. en W. in het verleden heeft genomen om de parkeervoorzieningen in het centrum op peil te houden, ondanks de plekken die verdwijnen op het marktplein", aldus Broos. Net als Dankers ziet hij echter dat het terrein met name gebruikt wordt door langparkeerders, die daar soms enkele dagen blijven staan. ,,Logisch", stelt Broos. ,,Momenteel geldt er vrij parkeren en daar wordt driftig gebruik van gemaakt. Met de herinrichting van de Markt is dat zeker niet wenselijk."

ZOMERVAKANTIE

Centrummanagement roept het gemeentebestuur op direct maatregelen te nemen. ,,Of het blauw of betaald parkeren wordt, is ons om het even", zegt Dankers. ,,Maar er moet wel zo snel mogelijk iets gebeuren. Liefst morgen." Wethouder Van den Broek nam de brief dinsdag in ontvangst en gaf aan de situatie op het nieuwe parkeerterrein naast Villa Phaf mee te nemen bij de evaluatie rond blauw parkeren in het centrum. Die staat gepland voor na de zomervakantie. ,,Dat is al te laat", stelden Broos en Dankers. ,,De zomervakantie is bijna voorbij", reageerde Van den Broek.

Na de kermis, die morgenavond van start gaat, start Rasenberg Infra met de herinrichting van de Markt. De eerste werkzaamheden beginnen op maandag 27 augustus in de Rozemarijnstraat en de oostzijde van de Markt (voor het gemeentehuis). Mensen kunnen zich aanmelden voor de Bouwapp om op de hoogte te blijven van het project.

Doordat de Markt op de schop gaat, verhuist de weekmarkt tot en met 14 december naar de Hendrik Verheeslaan. De kramen werden vrijdag voor het laatst opgesteld op de Markt en staan morgen, vrijdag 17 augustus, al in de wijk Oost vanwege de kermis. Om inwoners van Boxtel in die periode toch naar het centrum te lokken, heeft stichting Centrummanagement verschillende acties op poten gezet. Over deze initiatieven en de verplaatsing van de weekmarkt is meer te lezen op pagina 6.