Ooit als pupil begonnen bij het Boxtelse ODC, maakt Maarten Peijnenburg (21) morgen zijn debuut in de eerste divisie als speler van FC Dordrecht. (Foto: Peter de Koning).
Ooit als pupil begonnen bij het Boxtelse ODC, maakt Maarten Peijnenburg (21) morgen zijn debuut in de eerste divisie als speler van FC Dordrecht. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

BOXTELSE VOETBALLER START IN EERSTE DIVISIE

Maarten Peijnenburg voelt zich al helemaal thuis bij FC Dordrecht

COEN VERBEEK

De bal rolt vanaf morgen, vrijdag 17 augustus ook weer in de eerste divisie. Boxtelaar Maarten Peijnenburg heeft een stek gevonden bij FC Dordrecht, dat onder leiding van coach Gérard de Nooijer een prima voorbereiding achter de rug heeft. Dat kan zich zomaar uitbetalen bij een succesvolle entree in de openingswedstrijd die de plaatselijke FC aan De Krommedijk speelt tegen Helmond Sport.

Peijnenburg heeft zijn draai in Dordt snel gevonden. Hij ruilde het shirt van Jong FC Utrecht in voor het groen-wit van de club in de stad aan de Merwede. De 21-jarige centrale verdediger kreeg het vertrouwen van zijn coach. Aan de Boxtelaar nu de taak zijn gezicht in de eerste divisie te laten zien. Peijnenburg staat zijn mannetje, maar is tegelijkertijd een 'kaartgevoelige' defensiespeler. Hij heeft er zin in om zijn schouders eronder te zetten gedurende het komende voetbaljaar.

GOED GEVOEL

,,De Nooijer wilde me erg graag hebben", vertelt Peijnenburg. ,,De gesprekken met Dordrecht gaven me een goed gevoel en werden meteen erg concreet. Het is een gemoedelijke profclub. We hebben als spelers veel voor elkaar over. Er is geen plaats voor egotripperij. De Nooijer is een goede trainer. Hij draait nergens omheen en is recht door zee. Het speltype dat hij voorstaat, ligt me wel. Niemand voelt zich ergens te groot voor. We hebben een goede, intensieve voorbereiding van acht weken achter de rug."

Vorig seizoen namen de Schapenkoppen – de geuzennaam voor de FC – deel aan de nacompetitie en werden ze door buurman Sparta uitgeschakeld in de strijd om promotie naar de eredivisie. ,,Iedereen is nu weer vol vertrouwen. We hadden een goede voorbereiding met veel nieuwe jongens. Ik ben prima opgenomen in de groep. Dat bevordert de sfeer en hopelijk dadelijk de prestaties. Dat is afwachten", zegt de voetballer.

VOL ZELFVERTROUWEN

Peijnenburg tekende in juni voor één jaar bij FC Dordrecht met een optie voor nog een seizoen. Ambitieus is hij zeker en hij blaakt van zelfvertrouwen. De Boxtelaar solliciteert naar een plek in de basis. Waar dat toe zal reiken in de 'nieuwe' Keuken Kampioen-divisie is een open vraag.

Twee jaar geleden tekende Peijnenburg als aanvoerder van PSV A1 een contract dat hem aan FC Utrecht bond. Voordien voetbalde de Boxtelaar – begonnen bij ODC – elf jaar bij de Eindhovense topclub. Hij startte in de Lichtstad als F-pupil en klom op tot captain van het hoogste juniorenteam binnen PSV.

Afbeelding