Maart 1980: protestactie tijdens de Liempdse gemeenteraadsvergadering. De demonstranten willen dat er een overdekte sportaccommodatie komt in het dorp. Die kwam er een jaar later en LOV is hoofdgebruiker. (Foto: Gerard Schalkx).
Maart 1980: protestactie tijdens de Liempdse gemeenteraadsvergadering. De demonstranten willen dat er een overdekte sportaccommodatie komt in het dorp. Die kwam er een jaar later en LOV is hoofdgebruiker. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

SENIORENGYM, VOLLEYBAL EN BADMINTON IN SPORTHAL PIUS X

LOV: breed palet sportmogelijkheden

De Liempdse Omni Vereniging (LOV) is de belangrijkste gebruiker van de plaatselijke sporthal Pius X. Elke maandagochtend vinden er gymlessen voor 50-plussers plaats, op dinsdagavond wordt badminton gespeeld en op donderdag zowel badminton als volleybal. Er is nog plek voor nieuwe leden.

Na aanhoudende verzoeken vanuit de plaatselijke gemeenschap werd in 1981 sporthal Pius X geopend achter het gelijknamige jeugdhuis aan de Heidonk. Ook de toenmalige Liempdse volleybalclub, opgericht in 1972, wilde een onderkomen. Uit die vereniging ontstond uiteindelijk de LOV. ,,Na het volleybal kwam er badminton bij", weet voorzitter Toon Voets. ,,En toen we ook nog sportlessen voor ouderen toevoegden, is de naam gewijzigd in Liempdse Omni Vereniging, omdat we verschillende soorten sport aanbieden. Alles in recreatieve sfeer, zonder competitie."

De bewegingslessen voor senioren vinden plaats in twee verschillende groepen van circa twintig mensen; de ene start om 09.00 uur, de andere een uur later. Dinsdag wordt tussen 20.00 en 22.00 uur op vijf velden gebadmintond. Op donderdag wordt de sporthal tussen 20.30 en 22.00 uur in tweeën gesplitst om zowel te volleyballen als te badmintonnen.

Komend weekeinde, maar ook in de dagen daarna, wordt huis aan huis in Liempde, Lennisheuvel en Boxtel-Oost een flyer verspreid waarmee de diverse sportmogelijkheden van de LOV onder de aandacht worden gebracht. ,,Momenteel hebben we zo'n honderd leden, waarvan vijftien mensen uit Boxtel. We kunnen nog tot circa 120 groeien, dus wie wil is welkom mee te komen doen", aldus voorzitter Voets. Met uitzondering van de seniorengymlessen geldt er geen minimumleeftijd.

Mensen die met seniorengym of volleybal mee willen doen, kunnen bellen naar Toon Voets via telefoonnummer (0411) 63 20 67. Wie aan wil sluiten bij de badmintonners, kan contact opnemen met LOV-secretaris Wim Tiellemans, telefoonnummer 06-83 55 75 38. E-mailen kan ook: lovliempde@msn.com.