Als het weer een beetje meezit, is het op de eerste zondag van september altijd een drukte van belang tijdens het kasteelconcert van de Gildenbondsharmonie. (Foto: Gerard Schalkx, 2017).
Als het weer een beetje meezit, is het op de eerste zondag van september altijd een drukte van belang tijdens het kasteelconcert van de Gildenbondsharmonie. (Foto: Gerard Schalkx, 2017). Foto: Gerard Schalkx

VERKOOP 'STAPELEN' TOCH GEEN SPELBREKER SEIZOENSOPENING

Kasteelconcert met beide harmonieën

HENK VAN WEERT

UPDATE - Het traditionele kasteelconcert van de Gildenbondsharmonie wordt dit jaar mede vorm gegeven door zustervereniging Boxtel's Harmonie. Beide muziekgezelschappen bestaan 110 jaar en de seizoensopening vormt tevens een voorproefje van de gezamenlijke jubileumprom in november. Hoewel het eerder deze week nog anders leek te lopen, is zondag 2 september de binnenplaats van kasteel Stapelen tóch het decor...

Voorzitter Jan de Koning van de Gildenbondsharmonie vertelde deze week dat hij op tal van manieren zekerheid heeft proberen te krijgen of het kasteelconcert doorgang zou kunnen vinden op Stapelen. Het rijksmonument is verkocht; twee dagen vóór het optreden wordt de verkoopakte getekend. Aan wie de paters assumptionisten de oorspronkelijk middeleeuwse waterburcht overdragen, blijft vooralsnog een goed bewaard geheim. De nieuwe bezitter (naar verluidt een welgestelde Brabander) wil zich pas bekendmaken als de verkoop door de notaris is bekrachtigd.

WATER EN STROOM

,,Ik hoef helemaal niet te weten wie Stapelen heeft gekocht, maar het is voor ons als harmonie wel belangrijk dat we op zondag 2 september gebruik kunnen maken van water en stroom. Want alleen dan kan het kasteelconcert doorgaan", stelt voorzitter De Koning. Omdat hij aanvankelijk geen uitsluitsel kreeg, besloot hij het openluchtconcert te verplaatsen naar het Baanderherencollege. Dat is niet nodig, meldde De Koning donderdagmiddag nadat deze krant al was gedrukt. De middelbare school komt alleen in beeld bij slecht weer; dan vindt het optreden plaats in de Tijberzaal, waar de harmonie wekelijks repeteert.

JUBILEUMPROM

Het kasteelconcert op Stapelen begint zondag 2 september om 14.00 uur. Jaarlijks wordt het optreden mede ingevuld door een gastvereniging. Deze keer is dat Boxtel's Harmonie, die ook eerder al eens van de partij was.

Samen vormen de harmonieorkesten van de twee plaatselijke muziekverenigingen zaterdag 17 november één mega-orkest tijdens de jubileumprom 'The sound of Boxtel'. Tijdens het kasteelconcert spelen de orkesten nog afzonderlijk, maar is al wel een voorproefje te horen van het programma dat tijdens het promconcert klinkt.

JESUS CHRIST

Aan het promconcert in november werken tal van lokale vocalisten mee. Deze week werd bekend dat ook een deel van de cast van Jesus Christ Superstar meewerkt. Begeleid door de ruim tachtig muzikanten van beide harmonieorkesten, zingt de groep een selectie uit de bekende rockopera die vorig jaar op de gemeentewerf diverse malen volle zalen trok.

Tijdens het kasteelconcert start de kaartverkoop voor jubileumprom The sound of Boxtel. Die wordt zaterdagavond 17 november uitgevoerd in sportcomplex De Braken. Tien jaar geleden werd daar op soortgelijke wijze het succesvol verlopen eeuwfeest van de twee harmonieën afgesloten.

FOTO BOVEN: Als het weer een beetje meezit, is het op de eerste zondag van september altijd een drukte van belang tijdens het kasteelconcert van de Gildenbondsharmonie. (Foto: Gerard Schalkx, 2017).

Boxtel

Swanee Bridge Jazzband

De Swanee Bridge Jazzband uit Boxtel speelt morgen, vrijdag 17 augustus nabij de plek waar het orkest haar naam aan ontleent. Saxofonist en bandleider Theo Schoenmakers en zijn muzikanten verzorgen van 19.30 tot 20.30 uur in lunchroom Meneer van Dommelen bij de Zwaanse Brug een kermisoptreden. Op het programma staat oude stijl jazz van grootheden als Glenn Miller, Duke Ellington en Benny Goodman.

DAMESMODE IN VOORMALIGE BAKKERIJ

Kledingzaak is primeur voor winkelcentrum Oosterhof

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

In mei werd gestart met de webshop La Norsa voor vrouwenkleding, kort daarna gingen de eigenaren op zoek naar een winkelpand. Dat werd de voormalige bakkerij van Gradjan Buss in winkelcentrum Oosterhof. Morgen, vrijdag 17 augustus, opent de winkel om 12.00 uur. Het is voor het eerst dat in Oosterhof kleding te koop is.

Dat er ooit een bakkerij in het pand heeft gezeten, is niet meer terug te zien. De winkeleigenaren hebben ervoor gekozen de binnenkant van het pand te strippen en opnieuw in te richten. Het resultaat is een modern interieur waarbij de kleding, die overzichtelijk door het gehele pand hangt, wordt uitgelicht. De eigenaren komen oorspronkelijk uit Veghel, maar kozen bewust voor winkelcentrum Oosterhof. ,,Het is een gezellige plek waar nog geen modewinkel is gevestigd. Die willen we de Boxtelaren graag bieden. Tijdens de verbouwing hoorden we bezoekers regelmatig zeggen: 'hè hè, eindelijk komt er zo'n winkel'. Het is een gok, maar we gaan de uitdaging graag aan."

Klanten kunnen bij La Norsa - vernoemd naar Nordin en Sara, de kinderen van de eigenaren - terecht voor betaalbare en hippe vrouwenkleding. Momenteel wordt een groot deel van de zaak ingenomen door de najaarscollectie. De modezaak is geopend van maandag tot en met zaterdag. Kijk op www.lanorsa.nl of de Facebookpagina voor meer informatie. (Foto: La Norsa).

Afbeelding