SPULLEN KERKWONING IN DE VERKOOP

Vrijwilligers ruimen pastorie Liempde leeg

De pastorie in Liempde wordt komende weekeinde leeggehaald. Al een poosje wil het bestuur van de Heilig Hartparochie het pand verkopen. Helemaal definitief is dat nog niet, maar het leegruimen van het gebouw is wel een 'teken aan de wand', zo erkent secretaris Jo Custers. Alle spullen uit de pastorie die overbodig zijn, gaan zaterdag 25 augustus in de openbare verkoop.

Vrijdagochtend 17 en zaterdag 18 augustus vanaf 09.00 uur steken diverse vrijwilligers de handen uit de mouwen om zoveel mogelijk van de spullen weg te halen. Inventaris die de parochie zelf nog kan gebruiken, wordt verdeeld over andere locaties.

Voor de overbodige (bruikbare) spullen vindt er op 25 augustus een openbare verkoop plaats. Deze staat gepland tussen 10.00 en 14.00 uur bij de pastorie aan de Vendelstraat. Wie wil weten welke spullen er allemaal te verkrijgen zijn, kan daarvoor de website van het kerkdorp Liempde raadplegen. De rest van de spullen wordt weggedaan. Er is tevens een archief dat ook deels wordt opgeruimd. De parochie wil bewaren wat de moeite waard is; de rest wordt vernietigd. Het uitgedunde archief krijgt dan een plekje in de bijsacristie.

VELE HANDEN...

Hoewel veel vrijwilligers zich al hebben aangemeld, zoekt de parochie onder het motto 'vele handen maken licht werk' nog mensen die mee willen helpen. Aanmelden kan via e-mail: info@heilighartparochie.nl of telefoonnummer (0411) 67 22 15.

De geloofsgemeenschap in Liempde heeft al een nieuw onderkomen waar de parochieleden samenkomen: De Ontmoeting in dienstencentrum De Kloosterhof.


INSCHRIJVING START OP 1 SEPTEMBER

Liempdse Durpskwis viert zijn eerste lustrumeditie

De Liempdse Durpskwis viert vrijdag 2 november het eerste lustrum. Inschrijven kan vanaf zaterdag 1 september middernacht via durpskwisliemt@gmail.com, onder vermelding van de teamnaam, contactpersoon, telefoonnummer en e-mailadres waarop men tijdens de quiz bereikbaar is. Het inschrijfgeld bedraagt twintig euro.

Buurtvereniging Klein Hoekje/Nieuwe Wijk begon vijf jaar geleden met deze activiteit voor het hele dorp nadat de Buurtkwis een succes bleek.

De Durpskwis start op 2 november om 19.00 uur in café Het Wapen van Liempde aan het Raadhuisplein, waar de vragenlijst opgehaald moet worden. Deze dienen de deelnemende teams diezelfde avond weer in te leveren om 23.00 uur. Rond 00.30 uur vindt in het café ook de prijsuitreiking plaats.

De organisatie raadt alle teams aan om zich snel aan te melden. Inschrijvingen die vóór 1 september binnen komen worden niet gehonoreerd. Meer informatie en voor alle spelregels kijk op www.facebook.com/durpskwis.liemt.