Wethouder Eric van den Broek (rechts) verwelkomde de mantelzorgers op het schietterrein aan het Essche Heike en complimenteert het Boxtelse gilde dat de ontspanningsmiddag organiseert. (Foto: Peter de Koning).
Wethouder Eric van den Broek (rechts) verwelkomde de mantelzorgers op het schietterrein aan het Essche Heike en complimenteert het Boxtelse gilde dat de ontspanningsmiddag organiseert. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

ONTSPANNINGSMIDDAG OP SCHIETTERREIN ESSCHE HEIKE

Gilde Boxtel trakteert mantelzorgers

Voor het vierde jaar op rij ontving het Boxtelse gilde Sint-Barbara & Sint-Joris zaterdag mantelzorgers voor een ontspanningsmiddag. Zodat ze even uit de sleur komen van het zorgen voor een naaste. Hoewel in de gemeente Boxtel circa elfhonderd mantelzorgers actief zijn, maakten slechts veertien mensen gebruik van de uitnodiging die mede door welzijnsorganisatie ContourdeTwern werd verstuurd.

Wethouder Eric van den Broek opende de bijeenkomst en sprak zijn waardering uit voor de inzet die de mantelzorgers - vaak dag in, dag uit - aan de dag leggen. Maar ook de leden van het plaatselijke kruisbooggilde gaf hij een compliment. ,,Geweldig dat jullie dit soort middagen voor mantelzorgers organiseren. Er wordt in de huidige maatschappij en met de verder terugtredende landelijke overheid een steeds zwaarder beroep op mantelzorgers en vrijwilligers gedaan en dan is het goed als er dit soort activiteiten worden georganiseerd om mensen een leuke middag en wat ontspanning te bezorgen. Chapeau!", schreef de wethouder na afloop op zijn Facebookpagina.

Naast het feit dat het gilde een gezelligheidsvereniging is, wil de broederschap zich ook verdienstelijk maken voor de gemeenschap. Niet alleen door openbare feestelijkheden en herdenkingen op te luisteren, maar ook door iets voor de medemens te doen. Onder meer via de jaarlijkse mantelzorgmiddag die samen met Steunpunt Mantelzorg van ContourdeTwern wordt gehouden. De deelnemers vermaakten zich met boogschieten en spelletjes.