Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

HISTORISCHE ZOMERRONDLEIDINGEN

VVV-gidsen vertellen over park Molenwijk

VVV Boxtel organiseert deze zomer cultuurhistorische wandelingen. Mensen kunnen iedere woensdag- en donderdagavond en op twee zondagochtenden genieten van rondleidingen met een gids. Inmiddels staan de laatste wandelingen op de rol. Woensdag 22 augustus brengen de deelnemers een bezoek aan park Molenwijk, daags erna komen de verdwenen Binnendommeltjes aan bod.

Speciaal aangelegd voor het welzijn van Boxtel, met diverse sportaccommodaties, waaronder ooit een heuse wielerbaan: dit alles en meer maakt park Molenwijk een bijzondere omgeving nabij de wijk Selissenwal. Tijdens de tocht van circa één kilometer die om 19.00 uur begint bij restaurant Molenwijk, krijgen de wandelaars alle ins en outs over deze groene en waterrijke plek.

Binnendommeltjes

De Binnendommeltjes waren tot de jaren dertig van de vorige eeuw kleine aftakkingen van rivier de Dommel en stroomden negen eeuwen lang door Boxtel. Eerst alleen rond de motteburcht waar nu de Sint-Petrusbasiliek staat en in een later stadium in de historie werd ook de ontstane dorpskern geheel met water omsloten. Het was een belangrijk onderdeel van de lokale waterhuishouding. De wandeltocht brengt 'Boxtel Binnen de Bruggen', de naam die de kern van Boxtel heel lang heeft gedragen, weer tot leven.

Hieronder volgt een overzicht van alle resterende wandelroutes in augustus:

Park Molenwijk: 22 augustus om 19.00 uur op de parkeerplaats van restaurant Molenwijk.
Binnendommeltjestocht: 23 augustus om 19.00 uur uur bij VVV Boxtel.
Wederopbouw: 30 augustus om 19.00 uur in de Van Beekstraat.
Molenroute: 29 augustus om 19.00 uur bij VVV Boxtel.

Mensen die mee willen wandelen, kunnen zich aanmelden via de telefoonnummers (0411) 68 54 43 en 06-22 56 20 01 of e-mail: info@vvvboxtel.nl. De kosten bedragen twee euro per persoon. Bezoekers wordt gevraagd voor de aanvangstijd aanwezig te zijn op de aangewezen locaties.

FOTO ONDER: Park Molenwijk: een groene, waterrijke omgeving voor het welzijn van Boxtel. Maar ook de plek waar diverse verenigingen liggen. Zoals bijenhoudersclub Sint-Ambrosius waarvan het gebouw aan het water ligt. (Foto: Albert Stolwijk).