Mei 2005: aanvoerder Peter Verhoeven neemt na negentien seizoenen afscheid van het eerste elftal van ODC. (Archieffoto: Gerard Schalkx).
Mei 2005: aanvoerder Peter Verhoeven neemt na negentien seizoenen afscheid van het eerste elftal van ODC. (Archieffoto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

RAS-ODC'ER STOPT ALS VOETBALLER

Na ruim 1.000 duels vindt Verhoeven het welletjes

Na meer dan duizend wedstrijden hangt Peter Verhoeven zijn ODC-shirt aan de wilgen. De trotse en onverzettelijke voetballer, die tot 2005 liefst negentien seizoenen uitkwam voor het vaandelteam van de tricolores, heeft er 45 seizoenen als actief sporter op zitten. Morgen, vrijdag 17 augustus, speelt hij zijn afscheidswedstrijd in sportpark Wagenaars.

HENK VAN WEERT

,,Ik heb altijd gezegd dat ik tot mijn vijftigste wilde blijven voetballen. Vorig jaar oktober heb ik Abraham gezien en het seizoen nog uitgespeeld", vertelde Verhoeven deze week. Het ODC-bestuur heeft voor de Boxtelaar een feestelijk afscheid in petto. Met het elftal waarin hij de laatste jaren speelde (ODC 5) komt hij binnen de lijnen tegen een samengesteld team. ,,Ik heb gevraagd daarvoor met name spelers uit de selectie van 1988 en 1998 te vragen. Met hen ben ik destijds kampioen geworden." Maar hoe de tegenstander er precies uit komt te zien is voor Verhoeven nog een verrassing.

Hoewel hij zijn actieve voetbalcarrière nu beëindigt, betekent dit niet dat Verhoeven ODC de rug toekeert. ,,Nee hoor. Ik ben trainer en leider van ODC JO13-3, het jeugdteam waarin mijn jongste zoon speelt. Daarnaast volg ik het juniorenelftal van mijn oudste zoon nadrukkelijk. Die is keeper van JO19-1, zeg maar het vroegere A1. Dus mijn hele zaterdag staat in het teken van ODC", grinnikt Verhoeven. Hij is - en blijft - bovendien ook verantwoordelijk voor de website van de voetbalclub. In het verleden was hij enkele jaren voorzitter van de jeugdafdeling: ,,Maar ik merkte dat ik toch liever op en langs het veld stond dan dat ik aan de bestuurstafel zat..."

'MIJN CLUPPIE'

In 2005 verliet aanvoerder Verhoeven op 37-jarige leeftijd het eerste elftal van ODC, dat de bonkige verdediger bij die gelegenheid omschreef als 'mijn cluppie'. ,,Daarom heb ik nooit de behoefte gehad om hier weg te gaan. Voetbal is mijn hobby. Al mijn vrienden komen van de club. Je krijgt weliswaar geen rooie cent om hier in het eerste te spelen, maar ik ben gewoon een clubmens." En dat gevoel is in al die jaren niet veranderd.

De afscheidswedstrijd van Peter Verhoeven begint morgen, vrijdag 17 augustus in sportpark Wagenaars aan het Essche Heike om 19.00 uur en wordt gespeeld tussen ODC 5 en een samengesteld gelegenheidsteam van voetballers waarmee hij ooit in het veld stond.

Tijdrit voor wielerploegen voert ook langs Boxtel-Noord

De Vughtse IJsclub (VIJC) houdt zaterdag 22 september haar 22e tijdrit voor wielerploegen. Iedereen kan deelnemen en de renners komen ook op Boxtels grondgebied.

De ploegentijdrit heeft een open inschrijving voor heel Nederland en is recreatief van aard. Eén ronde bestaat uit een afstand van 7,35 kilometer. Het parcours is een rechte asfaltweg en een aantal wegversmallingen, een klinkerweg en nabij afslag Boxtel-Noord een scherp keerpunt waarbij de kracht van een team echt tot uiting komt.

Pupillenteams (tot en met twaalf jaar) mogen gratis meedoen en rijden twee rondes. Voor ploegen met kinderen tot en met zestien jaar kost het 12,50 euro. Zij maken vier omlopen. Juniorensamenstellingen (tot en met achttien jaar) betalen twintig euro en rijden vier keer rond. Voor seniorencombinaties geldt een deelnamebedrag van 25 euro. Deze fietsen tevens zes keer de ronde.

Er wordt gereden in drie- of viertallen. Aanmelden kan tot vrijdag 14 september. Inschrijven en meer informatie verkrijgen is mogelijk via e-mail: tijdrit@live.com.


ZILVER VOOR MATHIEU VAN DER POEL

Koen de Kort levert belangrijke bijdrage op EK wielrennen

,,Ben een beetje vies geworden in Glasgow vandaag..." Dit bericht én de foto hiernaast liet Koen de Kort kort na het Europees kampioenschap wielrennen achter op Twitter en Instagram. De Liempdenaar deelde mee in het succes; mede door het werk dat hij verzette in de voorbereiding naar de beslissende finale, greep landgenoot Mathieu van der Poel het zilver.

De Italiaan Matteo Trentin was de sterkste in de koers. Hij volgt hiermee de Noor Alexander Kristoff op, die vorig jaar in het Deense Herning naar de Europese titel sprintte. Van der Poel en de Belg Wout van Aert maakten het erepodium compleet.

Ook de Nederlander Maurits Lammertink behoorde tot de beslissende kopgroep, maar hij ging in de finale onderuit en eindigde als tiende op ruim twee minuten van de winnaar. De Kort reed naar de 29e plek.

Afbeelding