Afbeelding
Foto: De Dorini's

MARLOU VAN GRIENSVEN NEEMT AFSCHEID VAN DE DORINI'S

'Ik kon het niet meer bijhouden'

RENS VAN DEN ELSEN

Het muzikale avontuur bij De Dorini's is voor Marlou van Griensven komende zondag voorbij. Ze zet dan, na ruim acht jaar een punt als zangeres van het feestduo. ,,Na afgelopen carnaval zat Dorien (Habraken, oprichter en collega-zangeres - red.) alweer vol nieuwe ideeën voor het volgende jaar, maar ik kon haar niet meer bijhouden."

Het lukte Van Griensven niet meer de optredens van De Dorini's te combineren met haar baan als laborante en haar jonge gezin. Twee jaar geleden werd de Boxtelse moeder van Sol, vanaf dat moment werd het carnavalsleven dat ze leidde met Habraken al een stuk anders. ,,Waar Dorien nog even door kon gaan, ging ik naar bed om de volgende dag weer moeder te spelen", vertelt Van Griensven. ,,Na het afgelopen carnavalsfeest heb ik aangegeven te twijfelen over mijn toekomst bij De Dorini's. Dorien gaf me daarom wat meer ruimte en rust om goed na te kunnen denken." Half juli maakte ze het nieuws bekend via de Facebookpagina van het duo. ,,Het was een moeilijke keuze, natuurlijk omdat ik dit jaren heb gedaan, maar vooral omdat we zo ontzettend veel plezier hebben gehad met elkaar en iedereen die we op sleeptouw namen. Toch kies ik nu voor mijn gezin."

Habraken haakt daar op aan: ,,Ik zag tijdens de optredens wel aan Marlou dat ze anders op het podium stond. Ze genoot nog wel, maar toch minder dan in het begin. Als de positieve energie op begint te raken, is het beter om te stoppen. Al ga ik haar zeker missen, we hebben in die acht jaar samen volop lol gehad en veel meegemaakt." ,,Natuurlijk zal ik zo af en toe nog wel eens aanhaken, maar dan als fan", lacht Van Griensven.

TOEVAL

Dat Van Griensven bij De Dorini's terecht kwam, was puur toeval. Het carnavalsduo bestaat sinds 2006, toen nog met Christine Horsten als partner. Maar toen zij in 2010 stopte ging Habraken op zoek naar een vervanger. ,,We kwamen elkaar bij toeval tegen in café Rembrandt in Boxtel, waar we beiden een paar nummers mochten zingen. We raakten aan de praat en het klikte goed. Er zijn nog een paar stapavonden aan vooraf gegaan voordat ik haar vroeg om bij De Dorini's te komen zingen." Habraken is blij met de vocale kwaliteiten van Van Griensven. ,,Ze tilde daarmee onze optredens en opnames naar een hoger niveau. Daarbij wil ik zelf nog wel eens door de zaal stuiteren of bij iemand op de rug klimmen. Marlou was dan altijd de solide basis op het podium. Dat gaf rust en vertrouwen."

Van Griensven gaat alle hectiek rondom de optredens zeker missen. ,,Ik denk niet dat ik ooit nog carnaval kan vieren zoals ik dat deed vóórdat ik bij De Dorini's kwam. Ik ben op zoveel plekken geweest, in zoveel verschillende kroegen. De sfeer die overal, maar vooral in ons tourbusje hing, dat ga ik niet meer evenaren als 'gewone' carnavalsvierder", geeft ze aan. Voordat Van Griensven definitief de Dorini-sjaal aan de wilgen hangt, zijn er zondag nog twee optredens in Geldrop en Breda. ,,Daarna begint de grote rust. Sterker nog, de kans is groot dat ik dit jaar voor het eerst in lange tijd weer moet werken tijdens de carnavalsdagen!"

ALLEEN

De andere helft van De Dorini's denkt niet aan stoppen. Habraken: ,,Ik heb nog genoeg ideeën om nog wel even door te gaan. Ook voor het komende carnavalsseizoen. Zo ga ik samenwerken met Johnny Purple en ligt er al een leuke basis voor een nieuw Dorini's-nummer, al kan ik daar nog niet te veel over zeggen." Voorlopig gaat ze alleen het podium op en kijkt ze wel hoe dat gaat lopen. ,,In de kleinere kroegen verwacht ik geen probleem, daar kan ik nog steeds gewoon de zaal in en gek doen. In de grote zalen zal dat wat lastiger worden, omdat niet iedereen kan zien wat je doet." Alle reeds geboekte optredens in de komende maanden en tijdens carnaval gaat Habraken alleen verzorgen. ,,De kroegbazen laten me gelukkig niet vallen, dat geeft wel vertrouwen. En mocht het écht niet gaan, dan zoek ik er een zangeres bij." Met een knipoog naar Van Griensven zegt ze: ,,Maar stiekem hoop ik natuurlijk dat Marlou na een tijdje gewoon weer terugkomt."

FOTO BOVEN: Marlou van Griensven (rechts) en Dorien Habraken vormen sinds 2010 De Dorini's. In 2017 vierden ze nog het elfjarig jubileum. Vanaf volgende week gaat Habraken voorlopig alleen verder. (Foto: De Dorini's).

De Walnoot

VRIJDAG 17 AUGUSTUS

Vrij biljarten        13.00

MAANDAG 20 AUGUSTUS

Biljart De Walnoot        13.00

Kaarten IVV        13.00

DINSDAG 21 AUGUSTUS

Biljart Ursulanen        09.00

Koffie-inloop        10.00

Biljart KBO        13.00

Bridge Revanche        19.30

WOENSDAG 22 AUGUSTUS

Biljart Ursulanen        09.00

Kienen IVV        13.30

DONDERDAG 23 AUGUSTUS

Biljarten        13.00

Kienen Aquavaria        20.00

VRIJDAG 24 AUGUSTUS

Vrij biljarten        13.00


Lekkage Hoogheem

Een lekke leiding zorgde zaterdagavond voor waterloverlast in enkele schuurtjes van de flat Boogschutter op Hoogheem. Aangezien veel bewoners op vakantie waren, duurde het even voordat de hoofdkraan van de betreffende woning op de tweede verdieping dichtgedraaid kon worden. Het bleek om een gesprongen waterleiding te gaan op de badkamer. Het is niet bekend hoe lang het water al naar beneden lekte voordat het euvel was opgemerkt.