Afbeelding
Foto:

MARKT EN BREUKELSPLEIN VOL MET VERTIER VOOR JONG EN OUD

Boxtelse kermis staat weer voor de deur

Met grote kranen en vrachtwagens worden alle benodigde materialen klaargelegd op de Markt en het Breukelsplein. De kermis is in aantocht en de exploitanten bouwen deze dagen de verschillende attracties op die vanaf morgenavond, vrijdag 17 augustus verspreid over de twee locaties staan. Tot en met woensdag 22 augustus staat Boxtel weer bol van de kermisplezier.

Het volksfeest start morgen om 18.45 uur met een optreden van de Nederlandstalige zanger Django Wagner; hij zingt zijn nummers vanaf het balkon van de Cakewalk op het Breukelsplein.

Vanwege de droogte in de voorbije weken is het nog niet zeker of het kermisvuurwerk dinsdagavond doorgaat. Kermisambtenaar Richard Schuurs van de gemeente Boxtel geeft aan dat hij daarvoor afhankelijk is van de provincie. ,,Het kan zomaar zijn dat we pas een dag vooraf te horen krijgen of de ontsteking door kan gaan."

De gemeente schakelt wederom een beveiligingsbedrijf in om 's nachts een oogje in het zeil te houden op het kermisterrein. Deze maatregel werd enkele jaren geleden genomen omdat bewoners en exploitanten toen overlast ondervonden.

FOTO BOVEN: Op het Breukelsplein werd gisteren de Break Dance opgebouwd. (Foto: Rens van den Elsen).