Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Negen dagen achtereen rozenhoedje bidden

Vijf keer het onzevader en vijftig weesgegroetjes: de afgelopen negen dagen baden bezoekers aan het Mariakapelletje in Esch elke middag het rozenhoedje. Dit in het kader van de noveen als voorbereiding op het katholieke feest van Maria Hemelvaart dat gisteren plaatsvond.

Dagelijks werd vanaf 7 augustus door bezoekers om half één 's middags gebeden met de rozenkrans in de hand. Het waren groepen met wisselende samenstellingen: van gelovigen uit Esch en de omliggende dorpen tot en met toevallige passanten.

Nadat gisteren de laatste dag van de noveen plaatshad, werd na afloop bij de veldkapel nabij recreatieplas De Langspier koffie en thee gedronken met een plak cake.

FOTO BOVEN: Het Mariakapelletje aan de Heikant zat zaterdag al snel vol. De afgelopen negen dagen baden bezoekers elke middag een rozenhoedje. (Foto: Peter de Koning).


Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met samenzang. Voorganger is pater Hans de Visser. Intenties voor Harrie v.d. Meijden; de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. Achter in de kerk liggen enveloppen voor misintenties. Deze kunnen in de groene brievenbus met nummer 8 worden gedeponeerd. Telefonisch doorgeven kan ook via 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met samenzang. Voorganger is pastor C. van Beurden. Intenties voor Tonny en Wil v.d. Laar-Robben; Janus v. Mensvoort; overl. ouders Van de Sande- v.d. Linden; Meindert Dijksma (sterfdag) en overl. fam.; Piet v. Gaal (sterfdag).

DINSDAG 19.00 vespers, het liturgische avondgebed.

PROTESTANTSTE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst geleid door mw. ds. Beate Rose uit Boxtel. Organist is Hans van der Haagen. Voor de kinderen is er geen Paks vanwege de vakantie.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid. Mw. ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummers (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

* Activiteiten. Zaterdag 25 augustus vindt van 08.30 tot 11.00 de vijfde bijeenkomst van de cursus christelijke meditatie plaats in De Schakel. Mensen worden uitgenodigd te mediteren op een tekst uit de bijbel, met enkele vragen. Deze vorm heet Lectio Divina. Deelname kost 8 euro. Er is ruimte voor maximaal zestien deelnemers. Opgeven kan bij Corrie Terlouw, e-mailadres caterlouw@xs4all.nl of via bovenstaande telefoonnummers.

* Website. Naast deze kerkberichten staan alle belangrijke gegevens ook in het kerkblad en op www.pg-boxtel.nl.


VanOndersteBoven
in De Kleine Aarde:
wat maakt blij?

De Boxtelse stichting VanOndersteBoven houdt zondag 2 september een volgende bijeenkomst in de serie waarin gesproken wordt over emoties. Deze keer staat blijdschap centraal.

De samenkomst vindt plaats in De Kleine Aarde aan het Klaverblad en duurt van 14.30 tot 16.00 uur. 'Wat of wie maakt jou blij?' is een van de vragen die de bezoekers krijgen voorgelegd. Ook vragen deelnemers zich af of te beïnvloeden is waar je blij van wordt. De organisatoren hopen dat bezoekers hun persoonlijke verhaal of ervaringen over blijdschap willen delen.

Deelname kost vijf euro, inclusief koffie of thee bij binnenkomst. Aanmelden kan via www.vanondersteboven.com.


Garagesale Rozengaard

Buurtvereniging De Rozengaard in Boxtel-Oost houdt zondag 26 augustus een gratis toegankelijke garagesale annex rommel- en kindermarkt vanwege het 25-jarig bestaan. Deelnemers wonen aan de Rozengaard, Europalaan en de Oosterpoort. Ze bieden hun koopwaar tussen 10.00 en 15.00 uur aan en zijn herkenbaar aan de ballonnen voor hun huis. De kindermarkt is in het speeltuintje.

BC: óók uw
parochiegids