Afbeelding
Foto:

What's Up, voetbalvijftal?

Net terug van vakantie vinden de broertjes Kai en Tim, met hun vriendjes Mario, Dyran en Tigo het heerlijk om weer even samen een balletje te trappen. Op het speelveldje tegenover de Kinderboerderij aan het Apollopad in Boxtel leefden ze zich gistermiddag flink uit. ,,Gelukkig is het nu ook niet meer zo heet..."

Waar zijn jullie op vakantie geweest? ,,Wij waren met ons gezin in Spanje. Daar was het wel 40 graden, dus hier valt het wel mee", vertelt Kai (9). Zijn een jaar oudere broertje Tim geeft aan dat de busreis in totaal twintig uur duurde: ,,Maandag zijn we thuis gekomen. Het was heel leuk, maar ook wel weer fijn om thuis in Boxtel te zijn." Dyran: ,,Ik was in Spanje. Met ons gezin waren we op een plek met een heel groot zwembad en een mooie glijbaan." ,,Oh ja, een zwembad hadden wij ook", lacht Kai. ,,Met wel vĂ­er glijbanen", glundert Tim.

En Tigo, was jij ook in Spanje? ,,Nee, wij zijn naar Frankrijk geweest. Daar was een camping met een heel groot en moeilijk klimbos."

Is zo'n klimbos niet gevaarlijk dan? ,,Neuh", reageert Tigo. ,,Ik ben heel goed in klimmen. En het was ook heel veilig allemaal. Dus nee, ik ben niet gevallen."

Mario, jij zegt dat je niet zo veel om vakantie geeft. Jij gaat waarschijnlijk liever voetballen? ,,Inderdaad. Daarom vind ik het fijn dat mijn vriendjes weer terug zijn, zodat we lekker samen kunnen spelen."

Zijn jullie ook lid van een voetbalclub? ,,Natuurlijk", roepen Tim en Kai in koor. ,,Net als Mario zijn we lid van RKSV Boxtel." ,,En wij spelen bij ODC", haasten Dyran en Tigo te vertellen. Mario: ,,Dit potje is alvast om ons voor te bereiden op de trainingen. Die beginnen weer in de eerste week na de schoolvakantie."

Oh ja, school. Die begint bijna weer... ,,Over anderhalve week pas, hoor. Wel fijn eigenlijk om iedereen weer terug te zien op De Vorsenpoel", zegt Tigo, die met de broertjes Kai en Tim op dezelfde school zit. Dyran daarentegen gaat naar de Angelaschool en Mario naar de Prinses Amaliaschool.

FOTO LINKS: Tigo, Dyran, Kai, Mario en Tim (v.l.n.r.) in het goaltje op het speelveldje tegenover de Kinderboerderij. (Foto: Henk van Weert).