Afbeelding
Foto: Peter de Koning

ORGANISATIE ZOEKT NOG VRIJWILLIGERS

'De Samenloop in Esch gaat er zeker komen'

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Het bestuur is compleet, er zijn enkel nog mensen nodig voor de 'grote commissie' waarin subthema's als sponsoring, logistiek en de catering worden geregeld. ,,En natuurlijk worden nog vrijwilligers gezocht die op de dag zelf nodig zijn", meldt initiator Noor Janssen. ,,Graag wil ik een brede basis voordat alle seinen op groen gaan. Maar ik ga er vanuit dat de Samenloop voor Hoop in Esch er gaat komen." Ook mensen die niet in het dorp woonachtig zijn, kunnen een bijdrage leveren aan het wandelevenement waarmee zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor KWF Kankerbestrijding.

De Samenloop voor Hoop in Esch staat gepland in het weekend van 31 augustus en 1 en 2 september 2019. ,,Het is een megaorganisatie om zo'n evenement op poten te zetten", vertelt voorzitter Janssen. Samen met vicevoorzitter Juul van der Aa, secretaris Josta Witlox en penningmeester Anne van der Meijden vormt ze het bestuur. ,,In juni hebben we in Esch een eerste bijeenkomst georganiseerd. Die leverde al behoorlijk wat vrijwilligers op, maar per deelthema wil ik graag een bezetting van minstens drie mensen voordat ik groen licht geef. Zo blijft het behapbaar voor iedereen, omdat je de taken kunt verdelen. Dit mogen overigens ook mensen zijn uit omliggende dorpen. Dit evenement kan een mooie stap zijn om de verbinding tussen Esch en Boxtel te maken, de toekomstige gemeente waar we ons in 2021 bij aansluiten."

ESCH' TINTJE

Na de zomervakantie wordt een nieuwe vergadering gepland. Janssen: ,,Ook nemen we in het najaar een kijkje bij de Samenloop voor Hoop in Sint-Michielsgestel om kennis op te doen. En ik wil nog contact opnemen met de mensen die het evenement drie jaar geleden in Liempde organiseerden. Toen deed ik zelf mee. Het is echt heel bijzonder. We kennen allemaal wel iemand die kanker heeft. Dat maakt je machteloos. Maar met zo'n evenement kun je iets doen." KWF Kankerbestrijding beschikt inmiddels over alle draaiboeken om de Samenlopen in Nederland goed te laten verlopen. ,,Uiteraard maken we daar gebruik van. Maar onze Samenloop krijgt wél een Esch' tintje", lacht de organisator. Mensen die een bijdrage willen leveren, kunnen contact opnemen met Noor Janssen via telefoonnummer 06-13 16 15 93 of e-mail: ncm.janssen@hotmail.com.

FOTO LINKS: Drie jaar geleden vond in Liempde de Samenloop voor Hoop plaats. Noor Janssen was zo onder de indruk dat ze het evenement ook in haar dorp Esch wil organiseren. (Archieffoto: Peter de Koning).