Afbeelding
Foto:

ONWEERSBUI ZONDER GROTE GEVOLGEN

Windvlagen spelen met vuil uit open container

Met de fikse onweersbui die in de nacht van dinsdag op woensdag over onder meer Boxtel trok, lijkt een einde te komen aan de extreem lange periode van hitte en droogte. Overlast veroorzaakte het onweer nauwelijks.

In tegenstelling tot elders in Brabant was in deze regio geen sprake van blikseminslagen, omgewaaide bomen of ander onheil. Wel waaide wat rotzooi van de volle en niet afgedekte puincontainer die al wekenlang in een parkeerhaven op Fellenoord staat. Het was wachten tot dit een keertje zou gebeuren...

(Foto's: Henk van Weert).


CDA-FRACTIE IN BRIEF AAN B. EN W.:

'Sociale as hard nodig in Oost'

Het wijkontwikkelingsplan voor Boxtel-Oost had eigenlijk eind 2015 al uitgerold moeten zijn. Er zou een zogenaamde sociale as ontwikkeld worden, waarbij voorzieningen en activiteiten gericht op ontmoeting en verbinding centraal zouden staan. Tot op heden is daar volgens de CDA-fractie in de gemeenteraad onvoldoende aan gedaan. In een brief aan het college van B. en W. uit de partij haar zorgen.

Het wijkontwikkelplan werd in maart 2011 al gepresenteerd door het college. Gebaseerd op een wijkvisie werd de ontwikkeling van de sociale as als speerpunt genoemd. Dit kreeg dan ook prioriteit. De as moest het kloppend hart van de wijk worden waarbij verschillende sociale en economische voorzieningen met elkaar te verbonden.

Het CDA vraagt zich af waarom het wijkontwikkelingsplan na zeven jaar nog niet volledig is uitgevoerd en of dit nog ooit voltooid wordt. Zo niet, dan is de raadsfracie bang dat problemen als eenzaamheid verder toenemen, omdat in de wijk relatief veel senioren wonen. In hun brief roepen de christendemocraten het college op om de sociale as alsnog af te ronden.


Cursussen SUB

De Stichting Uitkeringsgerechtigden Boxtel (SUB) start in september met een nieuwe serie cursussen in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat 7. Inschrijven kan op maandag 13 en woensdag 15 augustus tussen 14.00 en 15.00 uur. Iedereen die een uitkering ontvangt, kan deelnemen aan onder meer yoga, computerles of creatieve workshops. Meer info via: (0411) 67 51 88.


112 nieuws

Stroomstoring

Delen van Boxtel-Oost, Gemonde en Liempde hebben dinsdagavond laat ongeveer twee uur zonder stroom gezeten. Rond kwart voor elf, enige tijd voordat zich een stevige onweersbui aandiende, viel de elektriciteit onder meer uit in de omgeving van de Vorsenpoel en de Beukums in Boxtel. Netwerkbeheerder Enexis meldde op haar website dat de storing 'spontaan' was ontstaan en een elektriciteitskabel betrof.

Containerbrandje

Bij de spoortunnel Duits Lijntje onder de rijksweg A2 brandden in de nacht van zondag op maandag twee afvalcontainers uit; ook een deel van de berm langs de Laarakkerweg vatte vlam. Waarschijnlijk is sprake van brandstichting, maar van eventuele daders ontbrak ieder spoor.

Horecabrand Postiljon

Tegen middernacht ontstond maandag een brandje in cafetaria De Rotonde, bij café De Postiljon aan de Bosscheweg. Toen brandweer met twee blusvoertuigen arriveerde had de uitbater het vuur in zijn bedrijfskeuken al geblust.

Afbeelding