Afbeelding
Foto:

19 HENGELAARS OP OEVER DEN HULZER

Pieter van de Ven winnaar kermisvissen

RENS VAN DEN ELSEN

Verscholen onder grote parasols deden zestien vissers mee aan het kermisvissen in Liempde. De hitte zorgde voor zwetende hoofden aan de waterkant, maar toch werd er wat gevangen. Uiteindelijk ging Pieter van de Ven er met de winst vandoor.

De deelnemers kwamen uit de hele regio. Niet alleen leden van hengelsportverenigingen De Laatste Kans uit Liempde en Ons Genoegen uit Boxtel, maar ook van visclubs uit Sint-Oedenrode, Olland en Boskant streken neer op de oever van vijver Den Hulzer aan de Laarakkerweg in Liempde. Tussen 13.00 en 16.00 uur wierpen zij hun hengels uit en streden om wie de meeste en de grootste vis kon vangen.

De organisatie had geen extra maatregelen getroffen tegen de hitte. Wel werden de deelnemers geïnstrueerd genoeg te drinken. ,,Onder de parasols was het overigens prima te doen, er stond zelfs nog een lekker windje. Het was voor veel vissers zelfs beter uit te houden dan thuis in de achtertuin", vertelt organisator én winnaar Van de Ven.

PUNTEN

Op de tweede plek eindigde zaterdag Nol Daniëls uit Sint-Oedenrode met een totale lengte van 1,61 meter. Derde werd de heer Mutsaars uit Boxtel met 0,58 centimeter. De puntentelling verloopt door de lengte van de aantal gevangen vissen bij elkaar op te tellen. Vissen kleiner dan vijftien centimeter tellen voor vijf punten, daarboven telt iedere volgende centimeter als een extra punt. Het prijzengeld werd verdeeld onder de top drie en bestond uit het totaalbedrag dat door de deelnemers werd ingelegd. Tevens was er een kleine loterij om ook de vissers die niet in de prijzen vielen een kans te geven op een kleine prijs.

Van de zestien deelnemers hadden er slechts negen beet. De andere visten achter het net. Van de Ven: ,,Door het weer blijven de vissen veel onderin de vijver en is het lastiger om ze te vangen." Er werd tijdens het kermisvissen onder meer zeelt, voorn en baars gevangen. Brasem en karpers zwemmen er ook rond, maar die lieten zich zaterdag niet verschalken.

FOTO ONDER: Een visser haalt net zijn vangst boven tijdens de kermisviswedstrijd in vijver Den Hulzer aan de Laarakkerweg. Hij was één van de negen deelnemers die wél beet had. (Foto: Albert Stolwijk).