Afbeelding
Foto: Pål Jansen

BIJZONDERE JUBILARIS BIJ LIEMPDSE VOETBALVERENIGING

Frans al zeventig jaar één met DVG

PÅL JANSEN

Het is zondag 19 september 1948. De Liempdse voetbalvereniging DVG bestaat pas twintig jaar en het vaandelteam speelt zijn eerste wedstrijd van het seizoen. De Liempdenaren voetballen dan een nieuw systeem: het zogeheten 'stopperspilsysteem'. Zij verloren geflatteerd met 8-3 van OSS '20 uit de gelijknamige stad. Dat jaar werd ook de toen nog vijftienjarige Frans van Beers lid van de club. Anno 2018, na verschillende kampioenschappen en talloze mooie momenten, is de Liempdenaar dat nog steeds. ,,Nadat ik stopte met voetballen, bleef ik de vereniging steunen. Waarom? Ja, dat vind ik normaal."

,,In het jaar dat wij negentig jaar zijn geworden, komen een aantal mijlpalen samen", verwijst voorzitter Toon van Ruremonde op de website van DVG naar het 70-jarige jubileum van Van Beers (85). ,,Frans heeft nagenoeg de hele evolutie van DVG meegemaakt: het spelen op het veld aan de Hogenbergseweg, de verhuizing naar sportpark De Roode Bleek, de ontwikkeling van de accommodatie. Kortom Frans ademt de historie van DVG."

THUISWEDSTRIJDEN

Van Beers komt tijdens thuiswedstrijden van het eerste elftal nog steeds graag bij de club. ,,De laatste tijd wat minder, dat vind ik jammer. Maar als er iets te doen is, dan probeer ik er bij te zijn", vertelt hij. Komend seizoen kan bovendien mooi worden. Want het feit dat het eerste elftal degradeerde, heeft ook weer zijn voordelen, vertelt de jubilaris. ,,De tegenstanders zitten allemaal hier in de omgeving. We moeten bijvoorbeeld ook weer de derby tegen RKSV Boxtel voetballen." Naast dat hij graag een voetbalwedstrijd van DVG bezoekt en nog steeds lid is, heeft Van Beers een rijk verleden als vrijwilliger binnen de club.


'Niet-alledaagse' excursie ook langs Liempds kerkhof

De gidsen van Gastvrij Liempde houden zondag 19 augustus een wandelexcursie langs 'verborgen plekken' in Liempde: in het centrum, rond de kerk, het centrum, maar ook op het kerkhof.

Volgens de organisatie gaat het om een 'unieke, niet-alledaagse excursie voor liefhebbers van cultuurhistorie, verhalen en anekdotes'.

De wandeling start op 19 augustus om 10.00 uur bij bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg 4 en duurt circa twee uur. De kosten voor deelname bedragen vijf euro per persoon, inclusief kopje koffie of thee na afloop. Meer informatie is verkrijgbaar via e-mail: info@sppill.nl of telefoonnummer 06-83 24 62 26.

Een belangrijke reden waarom hij na al die jaren nog steeds bij de vereniging rondloopt? ,,Na afloop is het altijd gezellig", weet de Liempdenaar.

Naast de aandacht voor het jubileum van Van Beers, viert DVG binnenkort ook het negentig jarig bestaan van de club. Dat feest wordt voor de leden op zaterdag 18 augustus in de kantine op sportpark De Roode Bleek gehouden. Meer daarover op de website www.dvgliempde.nl.

FOTO BOVEN: Frans van Beers is inmiddels zeventig jaar lid van voetbalclub DVG. Zijn jubileum valt gelijktijdig met het negentigjarig bestaan van de Liempdse sportvereniging. (Foto: Pål Jansen).


Opvanghuis op Lombok krijgt steun uit Liempde

De aardbeving op het Indonesische eiland Lombok heeft ook het goede werk van de stichting Peduli Anak hard getroffen. Het opvanghuis voor straatkinderen is vrijwel geheel van de kaart geveegd. Ook vanuit Liempde wordt het nieuws op de voet gevolgd. Eigenaar Remko Tel van RT Administratiekantoor aan de Dorpsstraat, is als penningmeester verbonden aan de Nederlandse tak van de stichting en coördineert de sponsoring.

,,Het is triest om de kinderen te zien, liggend op een sportveld", vertelt Tel enigszins aangeslagen. ,,Ik heb dagelijks contact met Chaïm Fetter (de oprichter van stichting Peduli Anak – red.) over de gang van zaken. Er is veel geld en materiaal nodig om de komende tijd te overleven."

Tel was van plan dit jaar nog een bezoek te brengen aan het opvanghuis. ,,Of ik dat nu ga doen is nog de vraag, al is alle hulp nu natuurlijk welkom."

Via Facebook zamelt Peduli Anak geld in voor de heropbouw. Doneren kan onder meer via de website www.pedulianak.org of RT Administratiekantoor.

Regio

Expositie

Kasteel Nemerlaer in Haaren vormt tot en met zondag 30 september het decor voor de schilderijenexpositie van kunstenares Marianne van Nunen. De werken van de van origine Tilburgse zijn abstract en figuratief geschilderd in olie, acryl en aquarel. De expositie is op zondagen tussen 11.00 en 17.00 uur geopend. Entree is vijf euro. het geld komt ten goede aan het onderhoud van het kasteel. Buiten de openingstijden is het voor groepen mogelijk om op afspraak de tentoonstelling te bezichtigen door contact op te nemen via telefoonnummer 06-49 26 47 84 of e-mail: carolevos@gmail.com.