VRAGEN SP LEIDEN TOT NADER ONDERZOEK

College praat over onveilige wegen in de wijk Selissenwal

PÅL JANSEN

Het college van B. en W. gaat met wijkorgaan Platform Selissen praten over een drietal verkeerssituaties in de wijk. Dit naar aanleiding van vragen die de plaatselijke SP-fractie in maart stelde. De partij houdt regelmatig buurtenquêtes. Volgens de politieke groep gaven bewoners aan dat er met name op drie plekken onveilige situaties zijn.

Zo is er een onoverzichtelijke situatie in de Sint-Severusstraat ter hoogte van de Sint-Jozefstraat. Dat komt door de vele geparkeerde auto's, een te kleine draaicirkels en de vrachtwagens die af en toe de Plus-supermarkt moeten bevoorraden, volgens de SP. Ook de bocht bij de Van Randerodestraat naar de Van der Aastraat leidt tot ergernissen: auto's zouden de bocht via het trottoir afsnijden.

Bovendien kregen de socialisten te horen dat fietsers tussen de rotonde op de Baanderherenweg en de Sint-Severusstraat een gevoel van onveiligheid ervaren. ,,Het weggedeelte is hier vrij smal, auto's rijden te hard en de geparkeerde auto's in de middenberm kunnen bij het achteruitrijden ook problemen opleveren. Fietsers gaan daarom vaak op de stoep rijden", laat de partij weten.

Het college van B. en W. heeft toegezegd in gesprek te gaan met het wijkorgaan. Er zijn een paar kleine ingrepen mogelijk, maar er zijn nog geen concrete oplossingen op tafel gelegd, aldus een woordvoerder van de gemeente: ,,Deze worden voorgesteld en besproken tijdens het overleg met het wijkplatform." Na de vakantie wordt een gesprek ingepland.

Fractievoorzitter Dave van de Ven is tevreden met de toezegging van het college: ,,Het lijken kleine zaken, maar het levert voor veel wijkbewoners de nodige irritatie en ergernis op."

Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) heeft voor haar leden komende week de volgende activiteit op het programma staan.

DINSDAG 14 AUGUSTUS

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

WOENSDAG 15 AUGUSTUS

09.30 grote fietsdag (80 km).

10.00 grote fietsdag (65 km).

Beide groepen vertrekken vanaf de Speelmanstraat. Aanmelden vóór 8 augustus via telefoonnummers (0411) 68 56 44 en 68 92 85 of e-mail: henkenjeanne@kpnplanet.nl.

DONDERDAG 16 AUGUSTUS

13.30 handwerken in Orion.