Afbeelding
Foto: Hans Verberk

CLUBS STARTEN MET VOORBEREIDINGEN VOOR NIEUW SEIZOEN

Veel voetbalderby's in competities

De zomervakantie nadert zijn einde en dat betekent dat er weer voorbereidingen worden getroffen voor het nieuwe voetbalseizoen. Hoewel de competitie pas eind september van start gaat, staan er de komende weken oefen- en bekerduels op het programma voor ODC, Boxtel, LSV, DVG, Irene en Essche Boys.

ODC, dat dinsdag de eerste training afwerkte, komt opnieuw uit in de derde klasse C. De ploeg is erop gebrand hoger te eindigen dan vorig seizoen; toen werden de tricolores zesde. ODC komt uit tegen onder meer BMC (Berlicum), FC Engelen en Zwaluw VFC (Vught).

De achtste plek van RKSV Boxtel in de vierde klasse I heeft ervoor gezorgd dat de ploeg in deze poule blijft. Wel krijgt de Munselploeg er een interessante tegenstander bij: DVG. De Liempdse voetbalclub kon slechts een jaar genieten van de derde klasse en degradeerde vorig seizoen. Boxtel en DVG krijgen onder meer Boskant en Nulandia als tegenstanders.

IRENE, LSV, ESSCHE BOYS

Bij de regioderby Boxtel-DVG blijft het niet. Irene en LSV komen namelijk allebei uit in dezelfde competitie: vijfde klasse C én krijgen ook nog gezelschap van Essche Boys. De ploeg werd laatste in de vierde klasse G. Ook Ollandia, Tuldania (Esbeek) en Gloria UC (Baarle-Nassau) maken deel uit van deze competitiepoule.

Na enkele oefenduels vinden op zondag 2 september de eerste bekerwedstrijden plaats. De tweede en derde ronde worden gehouden op 9 en 16 september. Een overzicht van de eerste duels is hieronder te lezen.

Programma zondag 2 september

Boxtel 1 - SGC '18 1        14.30

ODC 1 - LSV 1        14.30

RKKSV 1 - Essche Boys 1        14.30

Irene 1 - DVG 1        14.30

FOTO ONDER: Tropische temperaturen of niet: ODC startte dinsdag de eerste training van het seizoen. (Foto: Hans Verberk).