Afbeelding
Foto: Peter de Koning

LIEMPDENAAR TWEE JAAR LANGER BIJ TEAM

Koen de Kort is vlak na de Tour klaar voor EK

RENS VAN DEN ELSEN

De Liempdse wielrenner Koen de Kort is klaar voor het Europees kampioenschap wielrennen komende zondag in Glasgow. Om wat in beweging te blijven in de periode na de Tour de France, fietste hij woensdagochtend mee met de wielergroep van Boxtelaar Koos Groenendaal. ,,Koos belde me op en ik had toevallig tijd. Zo houd ik nog wat kilometers in de benen voor het EK", vertelt hij op het terras van lunchroom Deegeluk aan de Boxtelse Markt.

De Kort verwacht zondag een lastige koers. ,,Het wegdek is niet fantastisch en het parcours gaat veel op en af. Ik heb het EK al twee keer eerder gereden en toen was er nooit een supersterk deelnemersveld. Dat is dit jaar wel het geval, dus ik verwacht een flinke sprint met een uitgedund peloton." Wat hij zelf gaat doen in Glasgow vindt De Kort lastig in te schatten. ,,Ik voel me goed en heb er zin in, we zien wel waar het schip strandt. Mijn kracht ligt bij het helpen van anderen, maar mocht het ooit goed vallen, wie weet pak ik dan een etappe of koers."

BIJGETEKEND

De Kort tekende vorige week nog voor twee jaar extra bij zijn huidige ploeg Trek-Segafredo. Daar vormt hij, samen met teamgenoot Markel Irizar de ervaren as. ,,Ik voelde me bij mijn toetreden tot het team in 2017 meteen al op mijn gemak. Iedereen steunt elkaar en er wordt alles aan gedaan om ons zo goed mogelijk te laten rijden. Ik heb hier een gemotiveerde omgeving gevonden waar ik mijn ei kwijt kan en doe waar ik het beste in ben: fietsen." De Liempdenaar geeft aan dat hij blij is dat de ploeg hetzelfde over hem denkt. ,,Dat maakte het een stuk gemakkelijker om bij te tekenen. Daar waren we snel uit."

FOTO ONDER: Koen de Kort (in het geel) reed gisterochtend zeventig kilometer met het wielergroepje van Koos Groenendaal door en rondom Boxtel. (Foto: Peter de Koning).