Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN VANWEGE HITTE

Kermis Liempde: tóch weer schuitjes

De zomervakantie staat in de gemeente Boxtel traditioneel in het teken van kermis. Liempde trapt af; daar opent het festijn op zaterdag 4 augustus om 19.00 uur. Mét luchtschommels; de schuitjes zijn na een jaar afwezigheid weer terug.

Vanwege de aanhoudende hitte zijn de openingstijden vanochtend, vlak voordat de krant op de pers ging, aangepast. Het heeft geen zin om de attracties te laten draaien als er weinig tot geen publiek komt door de warmte, redeneert kermisambtenaar Richard Schuurs: ,,Als groene gemeente vinden we onnodig energieverbruik niet verstandig." Zaterdag opent de kermis daarom om 19.00 in plaats van 15.00 uur, zoals de advertentie elders in deze krant meldt. Zondag draaien de attracties vanaf 14.00 uur en op maandag, dinsdag en woensdag vanaf 15.30 uur.

Bezoekers kunnen naast de luchtschommels genieten van de Baby Flug, boksbal, Mega Dance-rupsbaan, schietsalon, Safari Trip, grijpkranen en de draaimolen. Sinds enkele jaren vindt op zondag een kermis-mis plaats bij de autoscooters; die begint om 11.00 uur. Dinsdagmiddag brengt De Zonnebloem een bezoek aan de kermis en om 20.00 uur wordt tijdens de loterij duidelijk of kermisgangers tijdens het festijn in de prijzen zijn gevallen.

FOTO BOVEN: De opbouw van de luchtschommels in Liempde ging dinsdag al van start. (Foto: Albert Stolwijk).