COLLECTEWEEK VAN 2 TOT 9 SEPTEMBER

KWF zoekt collectanten

Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker. KWF Kankerbestrijding heeft een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker als ideaalbeeld. Daarom financiert en faciliteert de organisatie wetenschappelijk onderzoek, wordt beleid beïnvloed en kennis over kanker en de behandeling gedeeld. De eerste week van september staat in het teken van de jaarlijkse collecteweek. De afdeling Liempde is op zoek naar nieuwe collectanten.

Tijdens de KWF-collecteweek zetten ruim 100.000 vrijwilligers door het hele land zich in. Elke euro die de collectanten ophalen, draagt bij aan de missie van KWF: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Om zoveel mogelijk huishoudens te kunnen bereiken, is de Liempdse afdeling van de organisatie op zoek naar nieuwe collectanten voor wijken die momenteel nog niet bezet zijn. Daarnaast is er de wens grotere wijken op te splitsen, zodat iedereen minder tijd kwijt is. De werkzaamheden nemen zo'n drie uur in beslag. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mailadres rsande67@gmail.com.


AANMELDEN TOT DINSDAG 14 AUGUSTUS

ContourdeTwern organiseert wandeling voor mantelzorgers

De mantelzorgers in Boxtel maken woensdag 15 augustus van 09.30 tot 11.30 uur een wandeling door de plaatselijke natuur. Steunpunt Mantelzorg van welzijnsorganisatie ContourdeTwern organiseert de activiteit.

Mantelzorgers komen er vaak niet aan toe om er op uit te gaan in de natuur. Steunpunt Mantelzorg biedt die mogelijkheid en organiseert een wandeling in een natuurgebied in de regio. Lekker ontspannen, eens met andere mensen praten, nieuwe contacten opdoen, en gezellig samen anderhalf uur lopen over een vijf tot zes kilometer lange route is het doel, aldus ContourdeTwern. Na afloop wordt koffie of thee met iets lekkers gedronken.

Deelnemers verzamelen om 09.15 uur bij Sint-Ursula aan de Baroniestraat in Boxtel, van waar met de auto naar het natuurgebied gereisd wordt. Aanmelden kan tot dinsdag 14 augustus via e-mail: mantelzorgboxtel@contourdetwern.nl of via telefoonnummer (0411) 65 58 99.