Afbeelding
Foto:

What's Up, Anders-An?

Haar broer Cas figureerde al eens in de stripboeken van hun vader Ralph Dikmans en dat leek Anne (12) ook wel wat. En het bleef niet bij een klein rolletje. In het album dat in september verschijnt, is het meisje een échte superheldin: Anders-An. Het stripboek is alvast te bestellen via www.ralphdesign.simpsite.nl.

Waarom wilde je graag een rol in een stripalbum? ,,Dat leek me leuk. Ik heb het aan mijn vader gevraagd en hij heeft een echte superheldin van me gemaakt! Soms moest ik poseren en ik mocht ook af en toe meedenken over de tekst. Het liefst zou ik me met carnaval verkleden als Anders-An. Dan kan ik een cape met een rokje dragen. We hebben nu al een T-shirt laten drukken met de tekst 'Wie heeft er nog een superheld nodig als je Anders-An heet?'. Die draag ik tijdens de stripbeurzen in het najaar. Zo kunnen we reclame maken voor het album. Mijn broer Cas krijgt trouwens in het volgende album weer een rol: als slechterik!"

Waar gaat het stripalbum over? ,,Anders-Man, die al in andere stripboeken voorkomt, moet de professor stoppen die een bacterie heeft uitgevonden om de digitale wereld te verslaan. Hij krijgt daarbij hulp van Anders-An, die zijn dochter blijkt te zijn. Zij komt hem opzoeken in Sparrenrijk, waar hij in een tentje slaapt. Anders-An is een speciale superheld: ze heeft wisselende krachten. Zo kan ze soms vliegen en is ze supersterk, maar van het ene op het andere moment stoppen die krachten ineens. Dat komt doordat haar moeder Omni Woman wél superkrachten heeft en haar vader Anders-Man niet."

Zou je in het 'echte leven' ook superheldin willen zijn? ,,Ja, dat zou ik graag willen! Maar als dat niet kan, zijn er nog genoeg andere opties. Als ik maar met mensen kan werken. Zo zou ik dokter willen worden, of kleuterjuffrouw. En als dat niet lukt, start ik een bakkerij..."

FOTO RECHTS: De Boxtelse Anne heeft een bijzondere rol in het nieuwste stripalbum Catastrofale Computer Crash van haar vader Ralph Dikmans. Ze is een echte superheldin: Anders-An. (Foto: Annelieke van der Linden).