Afbeelding
Foto: Familie Van der Heijden

SUCCES VOOR DRESSUURCOMBINATIE UIT LENNISHEUVEL

Brabantse titel voor Ankie en Hurricane

HENK VAN WEERT

Amazone Ankie van der Heijden (24) uit Lennisheuvel is zondag met haar dressuurpaard Hurricane Brabants kampioen geworden in de klasse M1. Ze boekte een persoonlijk record met een score 71.78 procent waarmee ze de nummer twee (70.11 procent) ruim voorbleef.

Aan de wedstrijd die in Stevensbeek werd gehouden deden in deze klasse veertig combinaties mee, vertelt Ankie. Vooraf had ze niet verwacht voor een titel in aanmerking te komen. Niet alleen omdat de verrichtingen tijdens voorselectie nog wel wat te wensen overlieten. ,,Ook is Hurricane, die ik zelf heb opgeleid, een tijdlang geblesseerd geweest." En daardoor voelde de overwinning met haar zesjarige paard de Lennisheuvelse extra feestelijk.

NAAR HET NK

Met de Brabantse titel op zak, mag Van der Heijden zich ook melden op het Nederlands kampioenschap. Niet alleen met Hurricane overigens, maar ook met Jason, het paard waarmee ze zich zondag in de klasse L1 kwalificeerde.

Van der Heijden runt aan de Jacob Reutenlaan in Lennisheuvel haar eigen stal Laanhof waar ze lesgeeft aan enkele ponyleerlingen.

FOTO BOVEN: Ankie van der Heijden uit Lennisheuvel behaalde zondag in Stevensbeek het Brabants kampioenschap met haar paard Hurricane. (Foto: Marly Verbakel Fotografie).


Negentig kinderen doen mee aan bouwdorp Orion

Circa negentig kinderen hebben zich ingeschreven om in de laatste week van de schoolvakantie mee te doen aan het bouwdorp bij gemeenschapshuis Orion in Lennisheuvel. Het plaatselijke vakantiecomité heeft dit jaar de camping als thema gekozen, meldt Sven Akerboom namens de organisatoren.

Woensdag 15 augustus timmert de jeugd er van 09.30 tot 14.00 uur op los, de dag erna wordt vanaf 13.00 gebouwd bij Orion. Rond 17.00 uur worden de bouwsel 'opgeleverd' en vanaf 19.00 uur verzorgden de deelnemertjes diverse optredens.

NAAR BOSCHEIND

Op de laatste dag, vrijdag 17 augustus, speelt het programma van de kindervakantieweek zich af in natuurpark Boscheind en dat belooft volgens het vakantiecomité 'spectaculair' te worden.