VOORMALIG DIRECTEUR TERUG OP OUDE NEST

Doorstart voor Boxtelse drukkerij Hazenberg

RENS VAN DEN ELSEN

De Boxtelse drukkerij Hazenberg maakt een doorstart. Eind vorige maand werd het bedrijf aan de Ladonkseweg failliet verklaard, maar al snel toonden meerdere partijen interesse in de zaak. De drukkerij is overgenomen door ADC Reproservice uit 's-Hertogenbosch en Hazenberg Hoefsloot. Daarmee is de drukkerij weer in handen van een familielid van de oprichters: Jacques Hazenberg, wiens vader en oom de drukkerij zijn begonnen en waar hij later zelf ook directeur werd. ,,In feite is het een terugkeer op het oude nest", geeft hij aan.

In 2010 verliet Hazenberg de drukkerij na onenigheid met de toenmalige aandeelhouders over de te varen koers. Hazenberg: ,,Toen ik hoorde dat ons familiebedrijf failliet was, begon er weer iets te kriebelen. Het is toch een stukje nostalgie, maar ook je eigen naam die in de markt staat."

De twee bedrijven ADC en Hazenberg Hoefsloot willen samen gaan zorgen voor een moderne bedrijfsvoering binnen de Boxtelse drukkerij. ,,Met de mogelijkheden die we nu krijgen, kan nog meer tegemoet gekomen worden aan de vraag van onze huidige klanten. We zijn blij deze stap te kunnen maken. Het is nu zaak om uit te zoeken wat levensvatbaar is binnen de drukkerij en wat niet", aldus de Boxtelse ondernemer.

Vrijdag werd de doorstart officieel. Nog diezelfde dag heropende de drukkerij de deuren. ,,Dat was nodig om klanten gerust te stellen. Zij hebben veel vragen en we zijn nu dan ook druk doende om die zo goed mogelijk te beantwoorden", legt Hazenberg uit. ,,We moeten nu vooral het vertrouwen van die klanten terugwinnen. Gelukkig krijgen we vooral positieve geluiden te horen."

Hazenberg geeft aan dat het personeel van de drukkerij niet allemaal behouden blijft, maar dat hij 'wel zijn best doet om zoveel mogelijk mensen binnenboord te houden'. ,,Wellicht zetten we personeel op andere plaatsen in." Ook wordt er gekeken naar een andere locatie voor de drukkerij. Hierover is echter nog geen beslissing gevallen. Voorlopig gaat de drukkerij ADC-Hazenberg heten, maar ook naar de naam wordt op een later moment gekeken.

REORGANISATIES

Drukkerij Hazenberg werd in 1964 opgericht door de broers Wout en Frans Hazenberg en vestigde zich in 1973 op bedrijventerrein Ladonk. De laatste jaren vonden diverse reorganisaties plaats. In de hoogtijdagen, toen Hazenberg onder meer al het drukwerk van Rabobank verzorgde, telde het bedrijf bijna zeventig medewerkers. Dat aantal slonk door de jaren heen tot een kleine dertig kort voor het faillissement. Eind vorig jaar waren er plannen voor een fusie met het Venlose bedrijf Rekafa, dat daarvoor alvast in het pand van Hazenberg trok. In februari ging Rekafa echter failliet, wat ook de nekslag was voor de drukkerij. Er waren echter nog legio mogelijkheden voor een doorstart, zo meldde deze krant onlangs.