Niels de Klerk bespeelt Boxtels Smitsorgel

In de Sint-Petrusbasiliek verzorgt organist Niels de Klerk zaterdag 11 augustus een concert. Hij speelt onder meer werken van Bach, Vaughan Williams en Widor op het Smitsorgel uit 1842.

De Klerk komt uit Werkendam en interesseerde zich al op jonge leeftijd voor het orgel. Hij was namelijk pas acht jaar oud toen hij begon met spelen. Vervolgens leerde hij de fijne kneepjes van het instrument in Heusden en Gorinchem. In 2012 en 2015 wist de organist het Feike Asma Concours in Ede op zijn naam te schrijven. Momenteel is hij organist in een vijftal kerken rondom zijn woonplaats en bespeelt hij onder meer het historische Strümphler-orgel uit 1791 in de Hervormde kerk in Lexmond.

Het concert in de Sint-Petrusbasiliek begint om 14.00 uur. De toegang is gratis.


Kookwedstrijd voor kinderen start na zomervakantie

Na de zomervakantie vindt de vierde editie van de Keukenbazen Battle weer plaats. Kinderen tussen 10 en 12 jaar uit zeventien gemeenten in Noordoost-Brabant, waaronder Boxtel, Haaren en Sint-Michielsgestel, kunnen zich tot en met zondag 23 september aanmelden voor de kookwedstrijd. De Battle is een initiatief van AgriFood Capital en onderdeel van Dutch Agri Food Week.

De opdracht voor de teams luidt: 'Maak een hoofdgerecht met lekkere en gezonde producten uit je eigen buurt'. Deelnemers gaan in teams van twee, drie of vier kinderen met elkaar de strijd aan. Per gemeente gaat één team door naar de finale, de 'Mega Live KookBattle'. Die wordt zaterdag 6 oktober gehouden in het Koning Willem I College te 's-Hertogenbosch.

In Boxtel beoordeelt Raymond Verveer, chef-kok van restaurant Tafel 25 (Rechterstraat) de ingezonden hoofdgerechten. Hij kiest de lokale winnaar en coacht het team tijdens de finale op 7 oktober. Een jury beoordeelt de gerechten. De winnaar wordt woensdag 10 oktober bekend gemaakt in 's-Hertogenbosch.

Meer informatie: www.keukenbazen.nl.