Afbeelding
Foto:

GRAFFITI-JAM ZONDAG 2 SEPTEMBER IN SPOORTUNNEL DUITS LIJNTJE

Tunnel Vision 3.0: Heaven and Hell

HENK VAN WEERT

De derde editie van graffiti-festival Tunnel Vision staat zondag 2 september in het teken van 'Heaven and Hell'. Het is voor het eerst dat de organisatoren voor een centraal thema kiezen. In de hoop dat de deelnemende graffitikunstenaars tussen 10.00 en 20.00 uur iets duisters of verlichtends kunnen maken. De twee muren van spoortunnel Duits Lijntje onder de rijksweg A2 worden elk voorzien van een andere kleur ondergrond: lichtblauw voor de hemelse afbeeldingen, zwart voor de helse spuitbusschilderingen.

De eerste twee edities van Tunnel Vision werden nog gekoppeld aan een lokaal evenement (kunstroute De Rode Draad in 2016 en Boxtel En Route in 2017). Nu hebben Paul Jongsma, Mitch Koningstein en Jan Pennings gekozen voor een op zich zelf staande activiteit. Ook dit jaar worden weer nationale en internationale deelnemers verwacht.

REGIE IN EIGEN HAND

Het drietal dat het bestuur van de eind vorig jaar opgerichte stichting Tunnel Vision Boxtel vormt, is dit jaar druk bezig geweest met het aanschrijven van sponsors en subsidieverstrekkers. De drie Boxtelaren kregen in de eerdere afleveringen ondersteuning van de stichting Vereniging De Dommel Door Boxtel en carnavalsclub Ge Kunt Me Wa. ,,Uiteraard zullen externe partijen en organisaties nog steeds een rol spelen in de graffiti-jam, maar wij willen als stichting de regie volledig in handen houden", stellen de initiatiefnemers op hun website. Daarvoor krijgen zij organisatorische versterking van Finn Zweemer uit Best.

FOTO ONDER: Al twee jaar op rij maken spuitbuskunstenaars kleurrijke creaties op de metershoge betonnen wanden van spoortunnel Duits Lijntje onder de rijksweg A2. (Foto: Henk van Weert).

Boxtel

Voorlezen in zomer

Bibliotheek 's-Hertogenbosch organiseert op verschillende locaties in de zomer een voorleesactiviteit voor peuters en kleuters. Op dinsdag 14 augustus is gekozen voor de Kinderboerderij aan het Apollopad in Boxtel. Van 14.00 tot 15.00 uur is iedereen welkom om te komen luisteren. Bij mooi weer wordt de activiteit op het terras gehouden, bij slecht weer wordt gebruik gemaakt van de kinderhoek. Aanmelden is niet nodig, deelname is gratis.

Boxtelse Heeren Rally

De Boxtelse Heeren Rally krijgt een vervolg op zondag 30 september. Tientallen oldtimers en bijzondere wagens starten bij kasteel Stapelen en rijden de Vintage Route door Noord-Brabant met af en toe een opdracht en koffiestop. Na een lunch eindigt de rally om 16.00 uur op de Markt in Boxtel en is de mogelijkheid om na de borrel deel te nemen aan een diner. Inschrijven is mogelijk via www.boxtelseheerenrally.nl. Deelname kost 150 euro; de opbrengst gaat naar Boxtel Vooruit.