Toptijd voor zwemster Puck in open water

Zwemster Puck Bakker (12) uit Liempde is het open waterseizoen zondag uitstekend gestart. In Heerjansdam liet ze, net als in het binnenseizoen, zien veel vooruitgang te hebben geboekt. Ze werd tiende op het onderdeel 1.000 meter vrije slag met 17 minuten en 21.02 seconden. Hiermee was Puck bijna een minuut sneller dan haar recordtijd van vorig seizoen.

De omstandigheden in Heerjansdam waren zwaar. Zo was de watertemperatuur 25 graden, vergelijkbaar met een binnenzwembad. Puck is lid van Startgemeenschap Wedstrijdzwemmen Neptunus '58 Zegenwerp (SWNZ) en nam deel aan de wedstrijd in Heerjansdam ter voorbereiding op haar deelname aan de Elfstedenzwemtocht die Maarten van der Weijden organiseert. De voormalig olympisch kampioen open water zwemmen legt van 18 tot en met 20 augustus bijna 200 kilometer zwemmend af langs elf steden in Friesland om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de genezing van kanker.

Puck vergezelt hem op 18 augustus 2.000 meter lang in Sneek. De tiener is nog steeds op zoek naar sponsors. Kijk voor meer informatie op haar persoonlijke Facebookpagina Puck zwemt mee of op www.11stedenzwemtocht.nl.

Puck en haar clubgenoten van SWNZ nemen ook nog deel aan het circuit voor de Brabantbeker. Dit zijn wedstrijden in Oosterhout, Sleeuwijk, Vught en Lith in augustus en september.