Afbeelding
Foto: Martin van Lokven/Natuurmonumenten

ZATERDAG 4 OF WOENSDAG 8 AUGUSTUS

Kinderyoga in het bos

Fladderen als een vlinder en groeien als een boom: kinderyoga is een combinatie van beweging, expressie, spel en yoga. Bij bezoekerscentrum Oisterwijk aan de Van Tienovenlaan worden op zaterdag 4 en woensdag 8 augustus lessen dierenyoga in het bos gegeven.

Bij deze activiteit, die wordt begeleid door Petra Wols van Rots Kinderwerkplaats, gaan deelnemers op avontuur in het bos om te beleven wat ze van de natuur kunnen leren. Hoe ontpopt een rupsje zich tot vlinder? Fladder als een vlinder en waai als de wind. Groei uit van een piepklein zaadje tot een bloem en leer hoe je stevig staat als een boom. Na afloop van de yogales worden een 'krachtstok' gemaakt van dingen uit de natuur.

De activiteit op zaterdag 4 augustus is bedoeld voor kinderen van acht tot twaalf jaar. Deelnemers van vier tot zeven jaar zijn welkom op woensdag 8 augustus. De activiteit gaat op beide dagen om 13.30 uur van start bij het bezoekerscentrum en duurt tot 15.30 uur. Leden van Natuurmonumenten en jeugdprogramma Oerrr betalen vier euro voor de activiteit. Voor niet-leden bedragen de kosten zeven euro. Iedereen die deelneemt, ontvangt het Doeboek van Het Groene Woud.

FOTO BOVEN: Zaterdag 4 en woensdag 8 augustus staat nabij bezoekerscentrum Oisterwijk van Natuurmonumenten yoga voor kinderen op het programma. (Foto: Natuurmonumenten).

Liempde

Jeu de boules

In Liempde wordt zondag 2 september gestreden om de wisselbokaal van het eerste Open Liempdsen Herd jeu-de-bouleskampioenschap. Verspreid over het centrum worden twintig wedstrijdbanen aangelegd voor maximaal 75 tweetallen. Inschrijven kan ook als individu; de organisatoren vormen zelf koppels. De minimumleeftijd is 12 jaar; deelnemers betalen 10 euro per persoon, inclusief lunch. Inschrijven kan via www.facebook.com/jeudeboulesliempde.