WIELRENNER KOEN DE KORT LAAT ZICH ZIEN

'Je mist een hoop van de Tour als je zelf meedoet'

Waar de eerste week van de Tour de France nog geen winnaar opleverde voor Trek Segafredo, de ploeg van Koen de Kort, was dat daarna wel anders. Duitser John Degenkolb schreef de bijzondere etappe van Carras naar Roubaix op zijn naam. Ook de Liempdse renner liet zich, net als zijn ploegmaten, regelmatig van voren zien.

Na de overwinning van Degenkolb leek Trek Segafredo in de veertiende etappe opnieuw op weg naar een overwinning. De Belg Jasper Stuyven werd echter nog voorbijgereden door Omar Fraile en Julian Alaphilippe. ,,Ik hoorde dat Jasper iets moois heeft laten zien. Blijkbaar eindigden de renners dicht bij elkaar. Je mist een hoop van de Tour als je zelf meedoet", liet De Kort via Twitter weten.

In de zestiende etappe kregen de renners te maken met stakende boeren en dat had ook gevolgen voor De Kort. Hij reed voorin het peloton en kreeg pepperspray in zijn ogen. ,,Mijn ogen begonnen te tranen als een gek", zei hij achteraf. Het weerhield de Liempdenaar er niet van mee te zitten in een grote kopgroep, bedoeld om zijn kopman Bauke Mollema te ondersteunen. Die werd uiteindelijk vierde.

Zondagavond, nadat de wielrenners zijn aangekomen op de Champs Élysées, is de Tour de France ten einde en vindt in café De Durpsherberg de prijsuitreiking van het Liempds Tourspel plaats. Om 20.00 uur wordt bekendgemaakt wie de meeste punten heeft verzameld. Daarnaast zijn er prijzen voor de nummers twee tot en met tien, de rode lantaarndrager, de dagwinnaars én degene die de juiste voorspelling deed over de einduitslag van De Kort in de Tour. Momenteel staat de Liempdenaar op de 79e plaats.