Afbeelding
Foto:

What's Up Koen, Cas & Siemen?

Het is warm, zeg maar gerust heet. Oók in Boxtel. Veel mensen zoeken verkoeling deze dagen. Sommigen blijven binnen met de airco aan, anderen verkassen naar het zwembad. Met dit weer laat een ijsje zich goed smaken. IJssalons doen dan ook goede zaken. Kas (11) en Siemen (8) Bevers en Koen de Jong (11) hebben net een ijsje op met Koens' moeder Colette van den Elshout bij Het IJs Café in het centrum.

Dat gaat er wel in zeker? Welke smaken hebben jullie gekozen? Kas, terwijl hij zijn lippen nog afveegt: ,,Eén bolletje chocolade." ,,En ik een bolletje cassis, of nee het was bosbessen", zegt Koen. Siemen mag dan wel de jongste van het drietal zijn, hij heeft mooi twee bolletjes weggewerkt: ,,smurfen- én mangoijs", zegt hij trots.

Een ijsje is verkoelend, maar dat werkt maar even. Hoe houden jullie je koel in deze hitte? ,,Het liefst gaan we zwemmen, meestal bij De Langspier, maar vandaag bij ons thuis in de achtertuin. Daar staat een groot zwembad", zegt Koen. ,,Maar die is lek, dus nu zijn we het water eruit aan het scheppen zodat mijn vader een pleister aan de binnenkant op het gat kan plakken", vult hij nog aan. Maar als het bad weer gevuld is, hebben de drie vrienden een favoriet spelletje. Siemen: ,,Draaikolken maken door rondjes te rennen in het water." ,,En dan tegen de stroom inzwemmen", zegt Koen enthousiast.

Wat zouden jullie doen als het de hele zomer slecht weer is? ,,Dan spelen we op onze Playstation, maar dat mag niet altijd van mama", zegt Koen. Kas geeft aan dat hij ook graag naar Disney XD (tv-kanaal met tekenfilms - red.) kijkt.

Hebben jullie nog vakantieplannen deze zomer? Koen: ,,Wij zijn net terug uit Frankrijk. Daar hebben we op de camping gestaan. Maar ik ga nog op vakantie met mijn neef." Kas en Siemen gaan nog naar Italië: ,,We zitten een paar dagen in Rome en op de camping in Toscane", zegt Kas. ,,Maar eerst gaan Koen en ik nog bij elkaar logeren."

FOTO LINKS: Lekker met vriendjes genieten van een ijsje. Ook al was de versnapering al snel op, een dérgelijk groot hoorntje zou er ook wel ingaan bij Siemen, Koen en Kas (v.l.n.r.). (Foto: Rens van den Elsen).