Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

WILLY EN VIRRIE BEERENS DRAGEN SLAGERIJ IN LIEMPDE OVER

'Wat goed is, hoef je niet te veranderen'

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Al enkele jaren denken Willy en Virrie Beerens na over de toekomst van hun slagerij aan de Barrierweg. ,,Het is tijd een stap terug te doen. We hebben echter sterk het gevoel dat een slagerij meer dan wenselijk is in Liempde en willen onze klanten niet in de steek laten", stelt Willy. Dat gebeurt ook niet; per 1 september nemen Dennis van Zandvoort en Lonneke Friedeman de zaak over, die de naam Vleeschmeester Beerens gaat dragen. ,,Een groot compliment", vinden Willy en Virrie.

45 jaar geleden startte Piet Beerens met een slagerij aan de Barrierweg. Negen jaar later nam zijn zoon Willy de zaak over. ,,Eerst wilde ik operatiekamer-assistent worden, dat leek best wel op het slagersvak", lacht de Liempdenaar. ,,Mijn vakkenpakket op school sloot echter niet aan, waardoor ik toch besloot slager te worden." Met veel plezier oefende hij de afgelopen 37 jaar zijn vak uit. ,,Het is ambachtelijk werk en dat maakt het zo mooi. Met eigengemaakte producten kan een slagerij zich onderscheiden van de supermarkt."

Zijn vrouw Virrie werkte voorheen bij zorgpark Voorburg in Vught, maar hielp al snel mee in de slagerij. ,,Daar heb ik altijd erg van genoten. Met name het contact met de klanten ga ik erg missen." Willy knikt. ,,In onze slagerij staat al jaren een bankje. Daar hebben zoveel mensen op plaats genomen. Ik kan een boek schrijven over de dingen die we hier meemaakten. Misschien doe ik dat nog wel..."

GEEN ZORGEN

In oktober vorig jaar besloten Willy en Virrie te stoppen met de slagerij. Ze namen contact op met de makelaar. ,,We hoopten echt op een overname, ook om het voorzieningenniveau in Liempde op peil te houden", vertelt Willy. Rond Hemelvaart vond het eerste contact met Dennis en Lonneke uit Schijndel plaats. ,,Klanten hoeven zich geen zorgen te maken: zij krijgen met betrouwbare en vakkundige mensen te maken", aldus Willy, die zelf nog enkele dagen per week aan het werk blijft. ,,Als een soort tussenpersoon om Dennis en Lonneke wegwijs te maken", vertelt hij. ,,We willen voor een goede overgang zorgen." Ook de huidige vier medewerkers van Beerens blijven actief.

Dennis koos tijdens de koksopleiding uiteindelijk voor het slagersvak. ,,En daar ben ik nooit meer mee gestopt. Een slager is in feite ook kok. Bij dit vak komt net


Ludiek protest
tegen hondenpoep
in Essche straat

Het staat onverminderd hoog in de ergernissen-top tien: hondenpoep op straat. In Esch is dat uiteraard niet anders. Regelmatig ventileren dorpelingen hun irritatie. Afgelopen week zorgde een creatieve Esschenaar voor een volgend ludiek protest.

In een berucht hondenpoepsteegje nabij de Kollenberg hing hij of zij een aanplakbiljet met de suggestie aan hondenbezitters om met yoga te beginnen. Bukken om hondenstront op te ruimen werd hierop omgetoverd tot 'de neerwaartse hondbeweging'. Eerder verschenen al eens kleine vlaggetjes in de stront. En in sommige voortuinen staan zelfgemaakte hondenpoep-verbodsbordjes. (Foto: Carry Dirkx).

zoveel creativiteit kijken." Zijn partner Lonneke kwam jaren geleden vanwege personeelstekort in de supermarkt op de vleesafdeling te staan. Sindsdien heeft ze in verschillende slagerijen gewerkt. Samen met Dennis bestierde ze de afgelopen maanden slagerij Vleeschmeester in Hendrik-Ido-Ambacht. ,,We wilden graag dichter bij huis werken, met name vanwege ons gezin", leggen Dennis en Lonneke uit.

GERUST HART

In Liempde opent de derde vestiging van Vleeschmeester, een formule die zich kenmerkt door duurzaamheid, scharrelvlees en kwaliteit. ,,Het is vergelijkbaar met Keurslager", legt Willy uit. De naam Beerens blijft behouden. ,,Daar hoefden we niet over na te denken. Die naam is een begrip ", zegt Dennis. Hoewel de huisstijl overgaat naar Vleeschmeester, blijft de slagerij herkenbaar voor de klant. ,,Wat goed is, hoef je niet te veranderen", stelt Dennis. Dat houdt bijvoorbeeld in dat de befaamde gehaktballen van Willy in het assortiment blijven. Willy en Virrie: ,,We stoppen met een gerust hart."

Zaterdag 1 september zijn klanten van 14.00 tot 18.00 uur welkom in de slagerij aan de Barrierweg. Willy en Virrie bieden mensen een hapje en drankje aan, tevens kunnen inwoners kennismaken met Lonneke en Dennis. Keurslager Willy Beerens is vrijdag 31 augustus voor het laatst geopend. Woensdag 5 september opent Vleeschmeester Beerens de deuren.

FOTO BOVEN: Willy en Virrie Beerens, beiden 58, dragen hun slagerij begin september over aan Lonneke Friedeman (37) en Dennis van Zandvoort (32). (Foto: Gerard Schalkx).


Vogeltjesmarkt

Vogelvereniging De Notenkraker houdt zaterdag 28 juli van 07.30 tot 11.00 uur haar maandelijkse vogel- en kleine huisdierenmarkt. Deze vindt plaats in en om de locatie van handboogvereniging L'Union aan de Heidezoom 2 in Liempde. De entree bedraagt 1,50 euro. Kinderen hebben gratis toegang.


Afbeelding